A Barcelona alkalmas lesz a három védős rendszerre

A Barcelona formációt nem fog váltani, de alkalmas lesz a három védős rendszerre

 

A Barcelona igazolásai felvetik a három védős rendszerre való átállást. Xavi Marcának adott válaszából kiderült, nem ellenzi a dolgot, már az előző szezonban is használták bizonyos esetekben.

 

A katalánok alapvetően négy védős rendszert gyakorolnak, így továbbra is az várható, hogy négy védős rendszer lesz az alap Xavinál, viszont a játékoskeret alapján átállhatnak egy háromvédős játékra is.

Jelenleg 4-3-3-as rendszer az alap a Barcelonánál, de nem kizárt a 3-4-3-as rendszer is. Hiszen többször állt át mérkőzés közben erre a Barcelona. Xavi elismerte, olyankor, amikor bajban volt a csapat, de cserében ez egy sokkal kockázatosabb formáció a számukra, nagy hely nyílik az ellenfeleknek.

A Barcelonának a széleken két természetes szélső védője van. Jordi Alba a bal szélen, Sergino Dest a jobb szélen. Ez egy ilyen rendszerben édes kevés. Sergi Roberto tud jobb szélen játszani védőt, és Araujo, valamint Kounde is bevethető akár a széleken is. de a két utóbbi védő alapvetően középső védő.

Középen ráadásul nagy lesz a harc a katalánoknál, hiszen a most érkező Andreas Christensen és Jules Kounde is inkább középső védők, viszont a keretben jelenleg még ott van Gerard Piqué, Eric Garcia és Ronald Araujo is.

Érdekes lesz látni, átáll-e Xavi egy három középső védős rendszerre, vagy marad a megszokott négy védősnél, amit a jelenlegi keret jobban ismer. Viszont, akkor az új érkezők csak csapaton belüli rivalizálás miatt érkeztek, vagy inkább szélre kerülhet közülük valaki, ha játszani akar.

"Jelenleg a 4-3-3-on dolgozunk, de ez az egyik lehetőségünk, igen." - mondta Xavi a háromvédős rendszerről.