Történelmi magyar siker az angolok ellen. Anglia - Magyarország 0-4

Anglia - Magyarország 0-4
A magyar válogatott hihetetlen győzelmet aratotto Angliában, 4-0-ra nyertek az Eb ezüstérmes angolok ellen és a Nemzetek Ligája csoport élére állt Marco Rossi legénysége.

Hihetetlen sikert ért el Angliában a magyar válogatott, négy góllal nyert a csapat a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában

 

A magyar válogatott az első fordulóban itthon verte 1-0-ra az angol válogatottat, a negyedik fordulóban jött a visszavágó Wolverhamptonban, ahol óriási meglepetésre, 4-0-ra tudott nyerni a magyar csapat.

 

A mérkőzés képére igaz volt, hogy az angolok tartották többet a labdát, de komolyabb helyzeteket a magyarok tudtak kialakítani. Az angoloknak 9 próbálkozásból 2 talált kaput, valamint a statisztikából mindig kimarad a kapufa, Kane révén fejeltek egy felső lécet. A magyaroknak 7 próbálkozásból 5 kaput talált, abból pedig 4 gól lett.

A mérkőzés érdekessége volt, hogy a fair-playre mindig olyan büszke angolok, egy folyamatos magyar Himnusz kifütyüléssel kezdték szurkolói oldalon. Így az sem volt csoda, hogy a mérkőzés alakulása láttán, több ezren nem várták meg a találkozó végét. A magyar válogatott történelmi sikert ért el az egyénileg jobb játékosokból álló angol válogatott ellen.

A 15. percben Szoboszlai szabadrúgásából nem tudott felszabadítani az angol válogatott, végül Sallai elé került a labda az ötös bal sarkánál és a rövidbe bombázott.

A második félidőre úgy jött ki az angol válogatott, amely egyenlíteni, fordítani akar, de Marco Rossi szövetségi kapitány is belenyúlt a mérkőzésbe, Styles és Szoboszlai helyére Nagy Ádám és Gazdag érkezett, majd Szalai Ádám helyére Ádám Martin. És az utóbbinak köszönhetően született meg a második magyar gól, Ádám nagyszerűen tálalt Sallai elé, aki gyönyörű, már-már ütemtelen lövéssel talált a kapuba, Ramsdale bal lába mellett ment be a labda.

A 77. percben Harry Kane fejelt a felső lécre, a leshatárról lépett vissza a Tottenham támadója, de az angol válogatott csapatkapitánya végül gól nélkül maradt.

Sallai helyére Nego érkezett, majd a 80. percben Nego fejesét még blokkolták a hazaiak, a lecsorgót Ádám Martin szedte össze, és passzolt finoman vissza a tizenhatos előterébe érkező Nagy Zsoltnak. A kapáslövésből a kapu jobb oldalában kötött ki a labda.

Stones nem sokkal később megkapta a második sárgáját, kicsit talán erős ítélet volt, aminek köszönhetően látványos labdatartásba kezdett a magyar válogatott. De nem ült rá a csapat a három gólos előnyre, hanem végül Nagy Ádám mélységi passzából lépett ki Gazdag Dániel, a védőjét kizárva, emelt a kivetődő kapus fölött a kapu bal oldalába.

A magyar válogatott 4-0-ra nyert Angliában!

A csoport másik mérkőzésén a németek 5-2-re nyertek az olaszok ellen, így a magyar válogatott a csoport élére állt, és onnan várja a szeptemberi folytatást.

 

 

NEMZETEK LIGÁJA 2022/23

Tabella

CSOPORTMÉRKŐZÉS

4. FORDULÓ

Kezdési időpont: 2022.06.14., Kedd 20:45

ANGLIA
piros: Stones 82
0-4 MAGYARORSZÁG
Sallai 16, 70
Nagy Zsolt 80
Gazdag 89
20:45

 

ANGLIA:

Ramsdale - K. Walker, M. Guéhi, Stones, R. James - Saka (Maguire, 85.), K. Phillips, Bellingham (Foden, 68.), Gallagher (Mount, 56.) - Bowen (Sterling, 46.), Kane

Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

MAGYARORSZÁG:

Dibusz - Lang, Orbán, Szalai A. - Fiola, Styles (Nagy Á., 55.), Schäfer, Nagy Zs. - Sallai (Nego, 78.), Szoboszlai (Gazdag, 55.) - Szalai Á. (Ádám M.,  68.)

Szövetségi kapitány: Marco Rossi