Tottenham: Harry Kane újra vidám

A Tottenham simán nyert az Európa Konferencia Liga mérkőzésen a Mura ellen, Kane pedig újra képes nevetni. Visszakapják a régi Harryt a Spurs drukkerek?

 

A Tottenham az Európa Konferencia Liga csoportmérkőzések 2. körében a szlovén Murát fogadta, 5-1-re nyert a londoni klub. Simának is tűnik az eredmény, pedig volt mélypont a számukra a találkozón, de beállt a nyerő hármas és Kane gurított egy mesterhármast. A klub számára a legfontosabb, a legértékesebb játékosuk, mintha újra jókedvű lenne.

 

- Tottenham - Mura 5-1

- Miért volt rosszkedvű Harry Kane

- Kane újra jókedvű

 

Tottenham - Mura 5-1, rövid összefoglaló a mérkőzésről

A Spurs nagyon bekezdett hazai pályán a Mura ellen, már a 4. percben Dele Alli büntetőjével megszerezték a vezetést, majd a 8. percben Lo Celso éles szögből növelte kettőre az előnyt.

Az utóbbi időben megfigyelhető volt, hogy a két gólos előny sem jelent biztosítékot a londoni klubnak, és a második félidő elején Kous élete bombagóljával szépített. További szlovén gólokat nem kapott a Tottenham, azok után pedig újra egyértelműen angol fölény volt a pályán, hogy Nuno Espirito Santo a bekapott gól után hét perccel hármas cserére szánta el magát. A pályára lépett Kane a fiatal Scarlett helyett, Lucas Moura váltotta Bryan Gilt, valamint Dele helyére érkezett Son Heung-Min. A 69. percben ráadásul még Höjbjerg is a pályára lépett Skipp helyére, vagyis jöttek a rutinosabb öreg rókák és elintézték a mérkőzést.

Kane a 68., a 77., és a 88. percben is eredményes volt, az elsőnél Lucas passzából talált be, a másodikat Son készítette elő, a harmadikat pedig Lo Celso.

Európa Konferencia Liga eredmények

 

Miért lehetett rosszkedvű Harry Kane az utóbbi hetekben

A lényeg, a nyári átigazolási hercehurca okán Harry Kane sokáig kedvetlennek tűnt. Kane-t a Manchester City szerette volna szerződtetni, de végül a Spurs nem adta el a legértékesebb játékosát. Kane egy ideig jogosan érezhette magát szomorúan, hiszen állítólag volt valamilyen szóbeli megállapodása a klubvezetéssel, viszont Daniel Levyék meg akarták tartani, ezért nem adták el. Főleg úgy nem, hogy a szerződése még bőven tart, 2024. június 30-ig szól, így nem kellett kapkodniuk az eladással.

Kane csapat trófeákra vágyik, egy újjá alakuló Spursben nehéz lesz már idén nyernie legalább egy ligakupát, de az Európai Konferencia Liga sem egyszerű dolog. A Manchester Cityben ráadásul a legjobban kereső Premier League játékos címet is elhódította volna. (igaz, azóta visszatért Cristiano Ronaldo a Manchester Unitedbe, és a portugál valószínűleg letaszította volna a trónról fizetés ügyben.)

Kane később kezdte el a felkészülést, mint a többiek, ennek is köszönhetően nem volt játékban, mikor Nuno mester játékba dobta, nem is jöttek a gólok a Premier League-ben. A kupamérkőzéseken már most volt a helyzet, de ott a gólok után is inkább csak "fapofával" ünnepelt.

 

Harry Kane újra jókedvű

Ami változott a Mura ellen, könnyen észrevehető volt. Kane már a kispadon is inkább vidáman ült, és beszélgetett Sonnal. Majd, amikor beálltak mind a ketten, érezni lehetett, ez a Kane gólra éhes, amikor pedig jöttek a gólok, végre mosolyogva ünnepelte a gólokat.

Persze ez a Mura, nem nagyon megbántva a szlovénokat, nem volt túl erős ellenfél még a Spurs számára sem. De tény, hogy a Tottenham képes volt helyzeteket kidolgozni, a vezetés után pedig gyors ellentámadásokat vezetni, amiből bőven maradt tér Kane-nek a gólszerzésre.

Azt, hogy mire lesz ez elég a Premier League-ben, sok mindenre nem lehet következtetni, de az biztató a szurkolók számára, hogy Harry Kane úgy látszik, kezdi újra élvezni a játékot a Spursben. És talán a csapat is kezdi érezni, hogyan is kell játszani Nuno Espirito Santo irányítása alatt.

 

Mire lesz képes a Premier League-ben a Tottenham?

Hamar kiderül, ugyanis a hétvégén az Aston Villát fogadják A vasárnapi mérkőzés fontos értékmérő lesz a klubnál, ugyanis utána jönnek a válogatott mérkőzések. Ha a Villa nyer a Spurs ellen, megint felmerülhet a kérdés Nuno Espirito Santo állásával kapcsolatban. Viszont, ha nyer a Tottenham, akkor kicsit nyugodtabb lehet a helyzet.

A nyugodtságot a válogatott mérkőzések zavarhatják meg igazán, főleg azért is, mert a dél-amerikai játékosok nagy része megint behívót kapott, nem tudni, mennyi időt kell utána kihagyniuk karantén kötelezettség miatt. Persze reménykednek a klubnál, sikerül megállapodásra jutni, és speciális engedélyeket kapni a válogatott játékosok számára. Különben megint 10 napos kihagyás jöhet a számukra, ami sosem jön jól csapatépítés szempontból.

 

Premier League tabella, menetrend, eredmények

Tottenham - Aston Villa Időpontja:

2021.10.03., Vasárnap 15:00

 

Még több Tottenham Hotspur hír