Spanyolország - Uruguay 2:1

ˆhirdetés

A spanyolok nagyon simán nyertek Uruguay ellen

 

KONFÖDERÁCIÓS KUPA 2013
2013.06.17., hétfő, 00:00
B-CSOPORT
SPANYOLORSZÁG 2:1 URUGUAY
Pedro 20
Soldado 32
gólszerzők Suárez 88
  piros lap  
 

 

Az első félidőben szinte megalázta Spanyolország Uruguayt, kb 80-20% volt a labdatartási arány, a tiki-taka ellen nem tudott mit lépni Uruguay.

A 20. percben Uruguay nem tudott felszabadítani egy szöglet után, Pedro csapott le a labdára és 20 méterről kapura tűzte. Muslera fogta volna, vagy akár még a kaput sem találta volna el a labda, de Lugano beletette a lábát és az így a kapu jobb oldalában kötött ki.

A gól után elszálltak egy kicsit az agyak, Uruguay keményebb játékra váltott, a spanyolok meg kapták a könyökösöket. A dél-amerikai ország válogatottja majdnem egyenlített is, Suárez szabadrúgásból ívelt a kapu elé, Cavani kicsit még bele tudott érni a magas labdába, Casillas fogta.

Aztán a 32. percben jött az újabb gól, Fabregas adott tökéletes labdát Soldadónak, a csatár a leshatáron vette át a labdát és lőtt tizenöt méterről a kapuba.

A két csapat közötti különbség óriási egy félidő után Uruguay örülhet, hogy csak két gólt kapott, hiszen Fabregas kapufát lőtt, Piqué helyzeténél meg óriásit védett Muslera. Uruguay kergeti a labdát és belefárad, ha meg kitámadnak, akkor jönnek a spanyolok.

 

A második félidő nem hozott látványos játékot, a spanyolok szórakoztak, Uruguay a hajrában egy szabadrúgásból szépített. A 88. percben Suárez tekert a kapu jobb oldalába.

A bekapott gól után gyorsan rákapcsoltak a spanyolok, Soldado majdnem gólt szerzett, de felvágták a tizenhatoson belül, bár a büntető elmaradt.

Az eredmény nem mutatja, de ritkán látható nagy különbség volt a két csapat között

 

SPANYOLORSZÁG: Casillas - Piqué, Iniesta, Xavi, Fabregas, Pedro, Soldado, Ramos, Busquets, Arbeloa, Alba

 

URUGUAY: Muslera - Lugano, Godin, Gargano, Cristian Rodriguez, Luis Suárez, Diego Perez, Maximiliano Pereira, Gaston Ramirez, Cavani, Martin Caceres

 

ˆhirdetés