Spanyolország - Olaszország 0:0 Büntetőkkel 7:6

ˆhirdetés

A spanyolok büntetővel jutottak a döntőbe

KONFÖDERÁCIÓS KUPA 2013
2013.06.27., csütörtök, 21:00
ELŐDÖNTŐ
SPANYOLORSZÁG 0:0 OLASZORSZÁG
Büntetőkkel 7:6 a spanyolok javára gólszerzők  
  büntetők  
Xavi 1:1 Candreva
Iniesta 2:2 Aquilani
Piqué 3:3 De Rossi
Ramos 4:4 Giovinco
Mata 5:5 Pirlo
Busquets 6:6 Montolivo
Navas 7:6 Bonucci
  piros lap  
 

 

A mérkőzést az olaszok kezdték jobban, a spanyolok az első félidőben próbálták játszani a játékukat, náluk is volt többet a labda, de helyzetig nem jutottak, míg az olaszok a szélekről indulva látványos támadásokat vezettek, de a kapu elé érve már elfogyott a tudomány.

A második félidőben egy fokkal már a spanyolok akarata érvényesült jobban, de látszott, mind a két csapat nagyon elfáradt, és akkor jöhetett a hosszabbítás.

A 93. percben Giaccherini lőtte telibe a jobb kapufát, majd lényegében ez volt az utolsó igazi helyzetet az olaszoknak. A spanyolok a hosszabbítás második felét uralták, a végére már egykapuztak csak, de csak egy Xavi kapufáig és Navas helyzetig jutottak.

A büntetőket az olaszok kezdték, Candreva pimasz módon emelt a kapu közepébe, megadva a hangulatot a tizenegyesekre, Xavi is tökéletesen lőtte a büntetőt, ez így tartott a hetedik párosig, amikor Bonucci az égbe bombázott, Navas meg a jobb alsóba.

Ritkán látni olyat, hogy a büntetőknél a kapusoknak esélyük se legyen labdát fogni...

Navas gólja után a spanyolok ünnepelhettek, a gyengébb teljesítmény ellenére is látszott rajtuk, fontos volt a döntőbe jutás. Az olaszok érthetően szomorúak, régen láthattunk ilyen egységes olasz csapatot.

 

KEZDŐSOROK

SPANYOLORSZÁG: Casillas - Sergio Ramos, Arbeloa, Piqué, Alba, Busquets, David Silva (Jesus Navas 53), Iniesta, Xavi, Fernando Torres (Javi Martinez 94), Pedro (Mata 79)

 

OLASZORSZÁG: Buffon - Maggio, Chiellini, Candreva, Marchisio (Aquilani 80), Gilardino (Giovinco 91), Barzagli (Montolivo 46), De Rossi, Bonucci, Pirlo, Giaccherini

ˆhirdetés