Rossi és Koeman értékelt a Magyarország - Hollandia után

Marco Rossi és Ronald Koeman röviden elmondta a véleményét a döntetlennel záruló mérkőzés után

 

A magyar válogatott Sallai Roland góljával szerezte meg a vezetést bő fél órával a kezdés után, amire a hajrában tudott válaszolni Dumfrees révén Hollandia. Taktikus, küzdelmes mérkőzésen szerzett egy pontot a magyar válogatott az esélyesebb hollandok ellen.

 

Marco Rossi:

– Elégedett vagyok az eredménnyel és a mutatott játékkal is, de egy kis keserűség azért van bennem, mert rögzített játékhelyzetből kaptunk gólt, miközben kerülni akartuk az ilyen szituációkat

– Gratulálok a srácoknak, mert ma sikerült megvalósítanunk a tervünket, sok esetben kifejezetten ügyesek voltunk, le a kalappal mindenki előtt. Ez a hozzáállás, győzni akarás, párharcerősség elismerésre méltó, így tudjuk felvenni a harcot egy esélyesebb riválissal. Bár nem szeretem ennyire védekező taktikával pályára küldeni a csapatot, ilyen minőségű rivális ellen ezt kellett játszanunk. 

- Bosznia ellen legalább így kell teljesítenünk, de míg ma leginkább védekeztünk, három nap múlva ennél többet kell tennünk, hogy meg tudjuk nyerni a találkozót, vagy ha ez nem sikerül, legalább egy döntetlent elérjünk.

 

Ronald Koeman

– Összességében igazságosnak mondható a döntetlen, mert hiába játszottunk fölényben, kevés helyzetet tudtunk kialakítani, nem tudtuk megjátszani a támadó középpályásainkat. 

- A magyarok nagyot küzdöttek, nekünk több fineszre lett volna szükségünk ahhoz, hogy több helyzetünk legyen ellenük. A kiállítás után viszont kihoztuk a maximumot a lehetőségeinkből, ezért nem tudok felróni semmit a játékosaimnak, de mindent egybevetve azt gondolom, hogy az ilyen mérkőzéseket meg kellene nyernünk.

 

forrás: mlsz.hu