Megvan a Kecskemét új vezetőedzője

Gera Zoltán lett a Kecskemét új vezetőedzője

 

A Kecskemét szerdán bejelentette Gera Zoltánt, mint a csapat új vezetőedzőjét. Gera szerdán munkába is állt a csapatnál.

 

Gera edzőként a Ferencvárosban kezdte meg az első lépéseket, majd 2019-től az U21-es magyar válogatott edzője lett. 2024-ben klubedzőnek állt, a Vasasnál kapott munkát, de a nagyjából fél idény alatt neki sem sikerült feljuttatni a Vasast az NB2-ből az NB1-be. Az új idény elején távozott a klubtól.

Az első NB1-es megbízatását a Kecskeméttől kapta, amely a héten menesztette Szabó Istvánt, akivel nagyszerű eredményeket ért el a csapat. Idén viszont már nem jöttek az eredmények, a válogatott szünetben végül az edzőváltoztatás mellett döntöttek.

Gera a kecskemetite-nek nyilatkozott a szerződtetése után:

– Hatalmas várakozással és örömmel érkeztem, egyben óriási megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek. A Kecskemét szépen építkezett az utóbbi években, jól ismerem a klub körül dolgozó embereket, vezetőket, hiszen az utánpótlás-válogatott edzőjeként sokat jártam ide. Meg kell említenem természetesen Szabó Istvánt is, akit magam is nagyon elismerek, remek munkát végzett itt az utóbbi években. 

- Egy jó közegbe csöppentem bele, ami számomra fontos volt. Tele vagyok tettvággyal, de a legfontosabb az, hogy csapat minél jobban szerepeljen. Az első benyomások jók, most már jöhet a munka. 

- Valami megtört a csapaton belül, ebből az állapotból a lehető leggyorsabban ki kell jönni. A csapat karakterét, a játékosokat ismerem, egy keményen küzdő és dolgozó gárdáról van szó. Nagyon fontos, hogy az identitás erős maradjon, emellett visszanyerje a stabilitását a csapat, hiszen a pontok gyűjtését meg kell kezdeni, ez fontos az önbizalom és a hit szempontjából is. A játékosokat és a keretet bőven alkalmasnak tartom arra, hogy elérjük a céljainkat, illetve hatékonyan tudjunk együtt dolgozni.