Osimhen a Galatasarayhoz igazol, tömeg várta éjjel a csatárt

Victor Osimhen egyelőre nem igazolt a szaúdi bajnokságba, de kikerült a Napoli keretéből, gyorsan lépett a Galatasaray

 

Victor Osimhen álomigazolása nem úgy alakult, ahogy a nyáron tervezte, és ahogy a Napoli tervezte.

 

A Napoli óriási pénzt várt volna Osimhen eladásából, 120 millió euróra lőtték be a játékos árát. De végül úgy alakult a nyár, hogy egy európai top csapat sem fizette ki ezt az összeget, sőt a 100 millió euróra csökkentett árat sem.

Az okokat nem tudni, de nagy valószínűséggel a magas fizetési igény is megakadályozhatta az átigazolást. Főleg azok után, hogy megjelentek a hírek, az Al-Ahliba való igazolásról, heti 600 ezer eurós fizetésért.

Aztán jött a fordulat, az Al-Ahli végül Ivan Toney-t szerződtette, valószínűleg jóval olcsóbban, jóval kevesebb fizetéssel, miközben lejárt a top bajnokságok átigazolási időszaka.

Közben a Napoli szerződtette Romelu Lukakut, akit Antonio Conte, a nyáron kinevezett új edző, nagyon szeretett volna. Lukaku rögtön első mérkőzésén gólt lőtt. Osimhen pedig kikerült a keretből.

Így mondhatni két szék közül a földre pottyant. De a Galatasaray gyorsan reagált, és menti Osimhen idényét. A török klub kölcsönveszi a nigériai gólvágót. Nagyjából állják Osimhen éves 10 millió eurós fizetését, egyes pletykák szerint 8-9 millió eurónyit csak.

A lényeg, hogy Osimhen a Galatasarayban folytatja kölcsönben, az éjjel megérkezett új klubjához, hatalmas tömeg várta a támadót. És hamarosan hivatalosan is bejelentik a leigazolását.

Az olasz lapok szerint Osimhen szerződése 2026-ban járt volna le, a kölcsönadásnak köszönhetően egy évvel meghosszabbították. Viszont a kivásárlási ár 130 millió euróról 80 millióra csökken.