Melyik madridi csapat használja ki a Barcelona botlását?

Egészen nagy tétje van az Atletico Madrid - Real Madrid derbinek

 

Egy madridi városi derbi az Atletico és a Real Madrid között mindig nagy téttel jár. De ez most még inkább igaz.

 

A nyolcadik forduló előtt csak egy "alap" derbire lehetett készülni, a tét, hogy ki az úr a városban, mellett az is kérdés volt, melyik csapat tudja tartani a lépést a Barcelonával. 

A Barcelona viszont kikapott az Osasuna otthonában, így már az is kérdés, melyik csapat tudja közelében tudni a katalánokat, és esetleg melyik szakad le komolyabban.

A Barcelona veresége miatt egy döntetlen sem szörnyű eredmény, hiszen közeledne mind a két csapat a Barcelonához. Na de egy derbin nem elfogadható a döntetlen.

Ugyan még az Atletico Madrid és a Real Madrid sem szenvedett vereséget a bajnokságban, ettől függetlenül három és két döntetlen már becsúszott. Míg a Barcelona kilőtt az idény elején, és hét mérkőzést megnyerve elhúzott a fő riválisoktól. Viszont a nyolcadikban megszakadt a sorozatuk, így lehetőséget adott a felzárkózásra az üldözőknek.

Egy Real Madrid győzelem azt jelentené, hogy egy pontra csökkenne a Barcelona előnye. Ebben az esetben az Atletico Madrid hátránya maradna hat pont, míg a Real Madridhoz képest öt pontra nőne a hátrány.

Az Atletico Madrid győzelme esetén három pontra közelítene Simeone legénysége, és feljönne a második helyre. Az Atletico az utóbbi időszakban igen erősen szerepelt hazai pályán a Real Madrid ellen, szóval az előjelek alapján egy hazai győzelem nem lenne meglepetés. Főleg úgy, hogy a nyári sztárigazolás, Julián Alvarez kezd játékba lendülni.

Conor Gallagher is bemutatta már, erőssége lesz a nyáron érkező középpályása a klubnak, és Le Normand is első madridi derbijére készül.

A három döntetlen viszont jelzi, azért nem olajozott még a gépezet.

A Real Madridnál megsérült Kylian Mbappé, ami nem feltétlenül jelent hátrányt a csapat játéka szempontjából. Mbappé láthatóan nehezen szokja meg azt, hogy neki kell középcsatárt játszania. Viszont a szerzett góljai jelzik, nagyon érzi a kaput. De a madridisták próbálják a jó oldalát nézni a dolognak, Rodrygo és Vini Jr., közé felérhet Bellingham a támadósorba. Vagyis a tavaly már bevált taktikát dobhatja be újra Ancelotti. Endrick nem valószínű, hogy kezdőben kapna helyet az Atleti ellen, csak azért, hogy a többiek gyakorolják az erre az idényre kitalált taktikát, amit Mbappére építenek fel. Persze kérdés, hogy Camavinga mennyire egészséges, tényleg rögtön kezdőként bevethető a sérülésből felépülő középpályás?

 

Atletico Madrid - Real Madrid kezdési időpont

2024.09.29., Vasárnap 21:00

A La Liga 8. fordulójának eredményei