Gólkirály brazil támadót igazolt a Fradi

A szerb bajnokság társgólkirályát szerződtette a Ferencváros

 

 

A Ferencváros bejelentette Matheus Saldanha szerződtetését, az FK Partizántól érkezik a 185 centi magas csatár.

 

A 25 éves brazil támadó az előző idényben társgólkirály lett a szerb bajnokságban. 27 mérkőzésen 17 gólt lőtt.

Hajnal Tamás sportigazgató a fradi.hu-nak kiemelte az igazolás fontosságát

"A klub szempontjából ez egy jelentős nap, mert a legnagyobb értékű átigazolást vittük végbe, és nagyon bízunk benne, hogy ez egy sikeres transzfer lesz. Saldanha bizonyította, hogy nagyon gólerős, sokoldalú játékos. Teljesen más profilt képvisel, mint a két másik csatárunk."

"Tudjuk, hogy milyen nagy feladatok és milyen sok mérkőzés vár ránk, és az elvárások is magasak. Ezért szerettünk volna még a csatár posztra egy minőségi játékost igazolni. Úgy gondoljuk, hogy mind a kora, mind a játékstílusa, képességei alapján nagyon sokat tud a csapatnak segíteni a jövőben, hogy közösen elérjük a célunkat. Nagyon örülünk, hogy sikerült ezt az átigazolást végrehajtani, amire őszintén megmondva, a nyár elején még nem sok realitás volt."

A Transfermarkt adatai alapján Saldanha 8 millió eurót ér, ezzel a bajnokság legértékesebb játékosát szerződtette a Ferencváros. Azt, hogy mennyiért igazolta le a klub, nem hozták nyilvánosságra, de az oldal tippje/információi szerint 3 millió euró az összeg. Megjegyzésként az is szerepel, továbbértékesítés esetén, 20%-ot kap a Partizan.

A Ferencváros a napokban jelentette be Szalai Gábor szerződtetését, aki a Lausanne-tól érkezett a védelem közepére.