Gündogan egy év távollét után még jobban tudja értékelni a Manchester Cityt

Ilkay Gündogan visszatért a Manchester Cityhez

 

Gündogan hét idény után távozott tavaly a Manchester Citytől, a Barcelonánál töltött egy év után örömmel tért vissza a "világ legjobb klubjához".

 

Gündogan valószínűleg megbánta, hogy egy éve a távozás mellett döntött és kipróbálta magát a Barcelonánál. A katalán klubot már idény közben is kritizálta, végül nem meglepő, hogy egy év után elváltak a felek útjai egymástól. Kapott a lehetőségen, és visszatért a Manchester Cityhez.

Tehette ezt, mert tavaly Pep Guardiola nem szívesen engedte el a középpálya egyik eszét. És az, ahogy visszavárták Gündogant, jelezte, Guardiola nem haragtartó ember, hanem nagyon is örül, hogy egy ilyen ajándék hullt be az öltözőbe.

A 33 éves középpályás 14 trófeát nyert a hét idénye alatt a klubbal, és az emlékezetes 2023-as triplázás után gondolta úgy, hogy friss élményekre van szüksége.

Elment a világ egyik legnagyobb brandjének számító Barcelonához, de igen gyorsan kiderült a számára, hogy a katalánok még mindig nem tudták magukat felépíteni, nincs minden a helyén.

A Cityhez való visszatérés után már boldogan beszélt arról, hogy újra korábbi klubjánál lehet.

"Hihetetlenül boldog vagyok. Boldog, hogy láthatom, a csapattársaim, az edzői stábot, az embereket, akikkel hét éven keresztül elképesztő időt töltöttem itt." 

Sok jó, és néhány mélypont mellett, összességében egy hihetetlen élményekkel teli időt töltött itt, árulta el.

"Amikor elhagyod ezt a helyet, mint én tavaly, egy évet távol töltesz, még jobban tudod értékelni a helyet. Rájössz, mennyire fantasztikus idő volt az."

"Rájössz, milyen nagy klub ez, a világ legjobb klubja."

Szóval egyértelműen el lehet mondani, hogy Gündogan óriási örömmel tért vissza Manchesterbe. A City már árulja is a 19-es Gündogan mezeket.