A megújult Bajnokok Ligája, az Európa Liga és a Konferencia Liga bajnoki szakasz sorsolásáról

A 2024/25-ös szezonban megújul a Bajnokok Ligája, az Európa Liga és a Konferencia Liga csoportkör szakasza, ami innentől kezdve liga/bajnoki szakasz lesz. A sorsolásról.

 

A 2024/25-ös Bajnokok Ligája, Európa Liga és Konferencia Liga szezonban megszűnik a csoportkör, és egy nagy ligakör lesz, amiben 36 csapat vesz részt. Itt sem fog mindenki-mindenkivel játszani, hanem egy csapat nyolc különböző ellenféllel fog mérkőzni. 

 

2024. augusztus 29-én rendezik meg a megújult formátum első ligasorsolását a Bajnokok Ligájában. Az alábbiakra lesz érdemes odafigyelni a sorsolás során.

A 36 csapatot négy csoportba fogják osztani egyéni klubegyütthatók alapján. Az első csapatba fog a koefficiens ponttól függetlenül kerülni a Bajnokok Ligája címvédője.

Ezután a csapatokhoz sorsolnak nyolc ellenfelet, mégpedig úgy, hogy mind a négy kalapból kettő-kettő ellenfelet sorsol a számítógép. A sorsolást az első kalap csapataival kezdik.

Fontos, hogy saját országbeli klubbal nem sorsolhatják össze a klubokat. Valamint egy országból maximálisan két ellenfelet kaphat egy csapat.

Például a Barcelona így nem kaphatja ellenfélül a Real Madridot a ligaszakaszban. Valamint például, a Premier League-ből maximálisan két ellenfelet kaphat.

Minden csapat négy mérkőzést játszik otthon, és négyet idegenben.

Az ellenfelek már augusztus 29-én, csütörtökön kiderülnek a sorsolás során. Viszont azt, hogy pontosan mikor játszanak egymással a csapatok, csak augusztus 31-én derülnek ki.

Az Európa Liga és a Konferencia Liga sorsolás is hasonló elveken alapszik.

A Bajnokok Ligája sorsolásra 2024.08.29-én csütörtök 18 órai kezdettel kerül sor Monacóban.

Az Európa Liga sorsolásra 2024.08.30-án, pénteken kerül sor 13:00 órai kezdettel.

A Konferencia Liga sorsolásra 2024.08.30-án, pénteken 14:30-tól kerül sor, szintén Monacóban.