A Liverpool leigazolta Chiesát

Federico Chiesea a Juventustól a Liverpoolhoz igazolt

 

Nagy fordulatot hozott Chiesa életében az átigazolási időszak, hiszen nem maradt a Juventusnál, de nem is az olasz bajnokságban váltott klubot, hanem a Liverpoollal sikerült megállapodnia.

 

Chiesea az egyik legfelkapottabb szélsője az olasz labdarúgásnak, de a fejlődésének nem tett jót a térdszalagsérülése, ami után megváltozott enyhén a játéka. A Juventusnál nem is találták meg a helyét utána. Már Allegri sem, de az új edző, Thiago Motta sem marasztalta a 26 éves válogatott támadót.

A nyáron szinte mindenki biztos volt abban, hogy klubot fog váltani Chiesa, de leginkább olasz klubokat lehetett vele kapcsolatban hallani, mint a Roma, vagy az Inter, és az angol bajnokságból is inkább a Tottenhamet. Erre az utóbbi napokban felpörögtek az események, és a Liverpool csapott le a játékosra.

Chiesa 10 millió fontért érkezik az angol klubhoz, az összeg 2,5 millió fonttal emelkedhet, ha úgy alakul a pályafutása. Például bajnokságot nyer, vagy Bajnokok Ligáját nyernek, akkor emelkedik ez az összeg.

Az átigazolási összeg nem tűnik magasnak, így talán minden fél jól jár. A Liverpool viszonylag olcsón jutott hozzá egy igen jó játékoshoz, akinek a korábbi sérülése miatt van bizonytalanság a karrierjének további alakulásában. A Juventus még sem ingyen engedi el a játékosát, ráadásul az egyik legmagasabb fizetésű játékosáról mond le, amely pénzügyi szempontból sem hátrány a számukra. Chiesa viszont új közegben próbálhatja ki magát, és valószínűleg anyagilag sem jár rosszabbul, mint korábban.

A Liverpool, az edzőváltás után nem volt túl aktív a piacon. Arne Slot vezetésével egyelőre csak Giorgi Mamardashvilit jelentették be, a Valencia kapusa viszont az idényt még a spanyol klubban fejezi be, addig kölcsönben marad. Így Chiesea ugyan a második komolyabb igazolás, de az első, aki már ebben az idényben érkezik a klubhoz.

Chiesea négy évre szóló szerződést kötött a klubbal.