Real Maadrid: Vallejo marad, Laporte érkezhet?

Jesus Vallejo szinte biztosan marad az új idényre

 

Jesus Vallejo évek óta sérüléssel bajlódik, vagy kölcsönben játszik valahol, vagy a kispadot koptatja, de a 2024/25-ös szezonban eljöhet az ideje a Real Madridnál.

 

A védő az előző szezont a Granadánál töltötte, de a spanyol híradások szerint ebben az idényben nem adják kölcsön, vagy ő nem akar távozni. Az ok igen egyszerű: a Real Madridnak kevés a védője, és nem feltétlenül akarnak új játékost igazolni.

Jelenleg Rüdiger és Militao a két bevethető középső védője Carlo Ancelottinak. Nacho Fernandez csapatkapitányként a csúcson távozott. Alaba még mindig sérült. Leny Yoro a Manchester Unitedhez igazol, a Real Madrid nem akart annyit fizetni, mint az angolok, így a fiatal francia védő Manchesterben építhet új karriert.

Igaz, Tchouameni bevethető középső védőként is, bár a francia válogatott játékos a középpályán érzi magát komfortosan.

Vagyis Vallejo akár egészen sok lehetőséget kaphat az idény során. Kérdés, tud-e élni a helyzette.

Bár a pletykák szerint Aymeric Laporte visszatérése Európába, lehet még egy megoldás a Real Madrid számára.

Laporte még csak 30 éves, jelenleg az al-Nasszr játékosa. Az Athletic Bilbao neveltje, majd a baszkoktól igazolt 2018-ban a Manchester Cityhez, onnan pedig 2023-ban az al-Nasszr-hoz. A Real Madrid képes lehet arra, hogy visszahozza a rutinos védőt Európába? Mindenesetre láthattuk a 2024-es Európa-bajnokságon, Laporte nincs rossz formában.

Laporte érkezése esetén is lenne helye a keretben Vallejónak, Azért négy középső védő egyáltalán nem számít luxusnak. Főleg úgy, hogy a keresztszalag-szakadás után visszatérő Militao tavasszal még nem volt csúcsformában.