Prémium futball-élmény a Bajnokok Ligája közvetítések során az RTL+-on, bemutatkozott a stáb

Bajnokok Ligája, RTL+
Bajnokok Ligája az RTL+-on,

Az RTL Magyarország 2024/25-ös idényben Bajnokok Ligáját közvetít, prémium élmény az előfizetői platformon

 

 

192 Bajnokok Ligája mérkőzés közvetítése lesz látható az RTL+ platformon a 2024/25-ös szezonban, magyar kommentárral és az ígértek szerint minden korábbinál jobb képminőségben. Sajtótájékoztatón mutatkozott be az RTL+ új stábja, akiknek segítségével közel kerül a nézőkhöz a Bajnokok Ligája új idénye.

 

“Ez a szenvedély, ami a foci körül van, teljesen egyedülálló, és már ezért is megérte meghoznunk ezt az üzleti döntést, ami egy elképesztően ígéretes befektetés az RTL Magyarország számára. Az UEFA Bajnokok Ligája közvetítési jogainak megszerzése egyrészt azoknak a hosszútávú stratégiai döntéseknek az egyike, amiket a tulajdonossal közösen hoztunk meg. Másrészt olyan új szemléletet, kihívást és lehetőséget jelent számunkra, hogy a kollégáinkon is azt látjuk: izgatottan és lelkesen dolgoznak azért, hogy a nézők a legjobb minőségben követhessék majd a meccseket” – mondta el Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója.  

“A választás szabadságát hozzuk el a nézőknek, hiszen a következő tíz hónapban összesen 192 mérkőzést fogunk közvetíteni az RTL+-on, mindegyiket magyar kommentárral és minden korábbinál jobb képminőségben. Már az augusztus 14-i európai Szuperkupa-döntőn is megújult stúdióval és kiemelkedő szakmai stábbal várjuk a szurkolókat” - mondta el Szabó Balázs, az RTL Magyarország tartalmak menedzseléséért felelős vezérigazgató-helyettese.  

Az RTL Magyarország vezetői bejelentették, hogy szeptembertől emelkedni fog az RTL+ előfizetői díja, azonban felhívták a figyelmet a még aktuális, kedvezményes, éves előfizetési lehetőségre, amivel a futball drukkerek bebiztosíthatják maguknak az egész szezont.

 

A teljes közvetítő csapat bemutatkozott

Zelenyánszky Balázs, sportfőszerkesztő vezetésével összeállt az RTL Magyarország közvetítő csapata, a műsorvezetők mellett bemutatkoztak a szakértők és a kommentátorok is. 

“Egy rendkívül tapasztalt kommentátori csapatot sikerült összeállítani az UEFA Bajnokok Ligája közvetítésére élükön Magyarország egyik legelismertebb televíziós személyiségével, Gundel Takács Gáborral. Rajta kívül is többéves, évtizedes BL-múlttal rendelkező szakemberek vesznek részt a mérkőzések tolmácsolásában kiegészülve néhány tehetséges fiatallal."

"A stúdióban pedig a korábban már több csatornán bizonyított műsorvezetők mellett három egykori BL-szereplő futballista, illetve olyan jelenleg is a labdarúgásban tevékenykedő szakértők garantálják a szakmaiságot, mint például az angol klubnak, a Brightonnak dolgozó Mészáros Ábel”.  

Több izgalmas meccs, mint valaha

Az új lebonyolításnak köszönhetően az UEFA Bajnokok Ligájában és a másik két UEFA-kupában (Európa-liga, Konferencialiga) több csapat és mintegy 50%-kal több mérkőzés lesz, több játékhéten, több hónap alatt. 

Az alapszakasz szeptembertől januárig tart, tehát télen sem áll le az UEFA Bajnokok Ligája. 

A ligarendszerű lebonyolításban sokkal kevesebb tét nélküli meccset láthatunk, hisz az utolsó fordulóig kiélezett lesz a továbbjutás kérdése. 

A sztárklubokat is összesorsolják ebben a szisztémában, így minden játéknapon - már az alapszakaszban is - garantált a topcsapatok összecsapása. 

A rájátszás bevezetésével pedig növekszik egyenes kieséses párharcok száma is. Tehát az új szezontól tömény izgalom vár a szurkolókra!

 

Amennyiben az FTC továbbjut a BL-selejtező rájátszásába, a Fradi meccseket már az RTL+ fogja közvetíteni – ezzel új fejezetet nyitva a hazai sportközvetítések történetében.