Miért viseli Foden a 47-es számot?

Megható, miért ragaszkodik Phil Foden a 47-es számhoz

 

Phil Foden ragaszkodik a 47-es számhoz. Ezt láthatjuk a mezén is, hiszen 47-es mezben játszik a Manchester Cityben, valamint, ami még látványosabb, a füle alá, a nyakár van tetoválva a 47-es szám. 

 

A 47-es szám tisztelet a nagyapja, a családja iránt. A nagyapja tragikusan korán, 47 éves korában hunyt el. Foden pedig ragaszkodik a 47-es számhoz, amely emlék, kapcsolódás számára. 

Fodennek volt már lehetősége, hogy 10-es mezt viseljen, de maradt a 47-es számnál, és várhatóan egész pályafutása során ragaszkodni fog ehhez a számhoz. Ez a saját öröksége lesz. A tetoválás megszületése után pedig szinte egyértelmű, hogy ha rajta múlik, nem fogja lecserélni a 47-es számot a mezén. 

Foden a képességei, tudása, pályafutása alakulása alapján régóta kiérdemelte a 10-es, 11-es mezt a klubjában, de visszautasította a felajánlásokat. Mikor Agüero távozott a Cityből, megkaphatta volna a 10-est. De ragaszkodik a 47-eshez. 

A válogatottban ezt nem teheti, az Európa-bajnokságon meghatározott számozás van a mezeken, a keretek méretéhez van szabva a számozás. Az Eb-n a 11-es mezt viseli. 

De ne lepődjünk meg, ha a bajnoki idényben már újra az ikonikus 47-es mezben fog játszani, mert ha továbbra is olyan szinten tud focizni, mint azt tette az utóbbi idényben, vagy még fejlődni tud, akkor a 47-es szám történelmi lesz számára és a klubja számára is.