Megvannak az EB elődöntő párosai

Lejátszották a negyeddöntőket, megvannak az elődöntő párosai

 

Lejátszották a negyeddöntő mérkőzéseket, spanyol - francia és holland - angol elődöntőket fognak rendezni.

 

A spanyolok hosszabbításban győzték le a házigazda németeket. Az előrehozott döntőnek tartott párharc igen izgalmasra sikerült, és a 119. perc hozta a győztes gólt. 2-1-re nyertek a spanyolok. Toni Kroos elbúcsúzott, nem élete mérkőzésén, a profi labdarúgói pályafutástól.

A portugál - francia párharc nem hozott gólt, nagyjából azt kaptuk, amire számítani lehetett, meddő francia fölény, veszélyes portugál ellentámadások, de igazán nagy helyzetek nélkül. Ennek ellenére volt egy bája a találkozónak, az egyik oldalon a fiatal francia csapat, míg a másikon Cristiano Ronaldo és Pepe utolsó Európa-bajnoksága. A büntetőket a franciák bírták jobban, 5-3-ra nyerték a büntetőpárbajt és jutottak az elődöntőbe, ahol a spanyolok lesznek az ellenfelük.

A szombati mérkőzéseken előbb Anglia és Svájc mérkőzött egymással, a négy mérkőzés közül talán a legunalmasabb meccsén a svájciak szereztek vezetést, majd az angolok öt percnyi foci után egyenlítettek, utána újra jött a biztonsági játék. A hosszabbítás nem hozott gólt, a büntetőket viszont az angolok lőtték jobban és nyerték 5-3-ra a párbajt.

Az negyeddöntők utolsó mérkőzése újra felüdülést hozott, két olyan csapat játszott, amely a rendes játékidőben tényleg el akarta dönteni a mérkőzést. A törökök szereztek fejessel vezetést, majd a hollandok a második félidőben hat perc alatt lőtt két góllal fordítottak. A holland kapus a ráadás perceiben védett óriásit, Van de Ven a gólvonalról mentett egy lövésnél, igazi viharos hajrát láthattak a nézők, de végül a hollandok jutottak tovább, elmaradt a török egyenlítés. Az angol válogatott lesz az elődöntőben az ellenfél. Az angolok a nyolcaddöntőben hosszabbítás után jutottak tovább, a negyeddöntőből büntetőkkel, vagyis elvileg egy fáradtabb angol válogatott lesz a hollandok ellenfele. A holland válogatott tudta csak rendes játékidő alatt eldönteni a mérkőzését, a többin hosszabbításra került sor, vagy büntetőpárbajra.

 

EURÓPA BAJNOKSÁG 2024

NEGYEDDÖNTŐ MENETREND

2024.07.09., KEDD 21:00

SPANYOLORSZÁG - FRANCIAORSZÁG

2024.07.10, SZERDA 21:00

HOLLANDIA - ANGLIA