Ezért nem kapkodnak a Premier League klubok Osimhenért

Victor Osimhen úgy látszik lecsúszik a Premier League top csapatairól, megvan az ok, miért nem keresik egyelőre

 

Természetesen a fő ok az ára. A Napoli 130 millió euróra taksálja a 25 éves nigériai támadót, ennyit nem akarnak fizetni érte az angol top klubok sem, ahol komoly pénzügyi fairplay szabálynak kell megfelelni, és kockázatos Osimhen igazolása.

 

Ennek ellenére nem zárult még be a kapu előtte, de a korábban vele hírbe hozott angol top klubok máshol keresnek megoldást. Az Arsenal, a Chelsea és a Manchester United is olcsóbb, vagy kevesebb fizetéssel elérhető játékosokban gondolkodnak. Pedig, mivel Conte elengedné a játékost, a Napoli kész lemenni 100 millió euróra is.

Az Arsenal a Corriere dello Sport szerint drágának tartja Osimhent. Egyelőre a Sporting Lisszabon csatárát, Gyökeres Viktort részesítik előnyben, annak ellenére is, hogy Gyökeresért is 100 milliót kér a klubja. Viszont a fizetése jelentősen alacsonyabb lenne, ezért egyelőre az Arsenal nem Osimhenre koncentrál.

A Chelsea az új edzőnek köszönhetően más játékosokban gondolkodik. De valószínűleg a Chelsea átigazolási politikájának sem fekszik igazán Osimhen profilja.

A Manchester United Rasmus Höjlund mellé Joshua Zirkzee-t nézte ki fő társnak.

Osimhen egyelőre a PSG-nél lehet befutó, de a francia klub akkor már inkább Kvaratskheliát vinné, viszont a georgiai válogatott középpályást nem akarja eladni a Napoli.