Barcelona: Hansi Flick kötelező fogorvosi vizsgálatra küldi a játékosokat

A Barcelona új edzője, újabb vizsgálatokat hozott be a felkészülés során a klubnál kötelező felmérések közé

 

Hansi Flick, aki Xavi Hernandezt váltotta a Barcelona kispadján, egy korábban nem kötelező fogorvosi vizsgálatsorozatot is bevezet a klubnál.

 

A különböző erőnléti, fizikai vizsgálatok, vér- és vizeletvizsgálatok, kardiológiai vizsgálatok mellett alapvető vizsgálatok közé került a fogorvosi ellenőrzés is a Barcelonánál.

Vizsgálatok mutatják ki, hogy sérülések és a fogászati problémák között van viszony. Így többek között vizsgálják a fogínygyulladást, különböző fogágybetegségeket, fogak rossz elhelyezkedését. A gyulladás, amely nem tesz jót a szervezetnek, befolyásolhatja a táplálkozás minőségét, ami befolyásolja az emésztőrendszert, a tápanyagok izomba jutását is.

Vagyis a Barcelona egy újabb lépést tesz azért, hogy a játékosok még profibbá váljanak, fizikálisan még jobb állapotban készüljenek az új idényre, még jobb teljesítményt tudjanak nyújtani a pályán. És még időben kiszűrjék az előfordulható betegségeket, amik megbújhatnak pályafutást is befolyásolható sérülések mögött.

Néhány éve emlékezetes hír volt, hogy a Milan készült szerződtetni Aly Cissokhót, de a játékos fogproblémáira hivatkozva végül elálltak a szerződtetésétől.

Egy spanyol fogorvosi kutatás végén, a Spanyol Parodontológiai és Osseointegrációs Társaság jelentéséből következik, hogy ha krónikus fertőzés lép fel a szájüregben, izomproblémákhoz, ínhüvelygyulladáshoz, ízületi gyulladáshoz vezethet. Amely akár egy sérülésből való felépülést is hátráltathat.

A Barcelonánál most már erre is figyelnek, nem a játékos egyéni igénye lesz a szájhigiénia, hanem kötelező alapvizsgálat lesz a klubnál.