Az előző Championship-évad legjobb fiatalját igazolta le a Tottenham

A Tottenham szerződtette Archie Grayt a Leeds Unitedtől

 

 

A Tottenham hivatalosan bejelentette Archie Gray szerződtetését. A sokoldalú középpályás 2030-ig szóló szerződést írt alá.

 

A Leeds neveltje a 14-es mezt fogja viselni a londoni klubnál.

Gray már 15 évesen a Leeds első csapatának kapuját döngette 2021-ben, majd a 2023/24-es Championship szezonban már alapembere lett a klubnak. Minden sorozatot tekintve 52 alkalommal lépett pályára a klub színeiben, és teljesítményével kiérdemelte az idény legjobb fiatalja játékosa címet a Championshipben.

Andy Gray még mindig csak 18 éves, az angol utánpótlás válogatottak tagja. Igazi labdarúgó dinasztiába született, apja, nagyapja és nagybátyja is játszott a Leeds-ben.

A hivatalos átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra, de az angol lapok szerint 40 millió fontot fizetett érte a Tottenham.

Viszont nem csak egy irányban volt játékosmozgás a két klub között. Joe Rodon a Leedshez igazolt. Érte 10 millió fontot fizet a Leeds.

Andy Gray a középpályán és a védelem jobb oldalán is bevethető játékos. A Tottenham edzőjének taktikájába, felfogásához illő játékos. Grayt majdnem a Brentford szerződtette, de végül a Spurs lett a befutó.