A közmédián lesz látható a Ferencváros, a Paks, a Fehérvár és a Puskás Akadémia nemzetközi selejtezős mérkőzései

A Paks kezdi a magyar csapatok közül a legkorábban az Európa Liga selejtezőkben a nemzetközi szereplést, az M4 Sport adja élőben a meccset. További részletek a közvetítésekkel kapcsolatban

 

Az MTVA fontos részleteket árult el a közvetítésekkel kapcsolatos terveiről, így a magyar csapatokat érintő selejtezős mérkőzéseket a közmédián követhetjük majd. Most csütörtökön az M4 Sport adja a Paks meccsét, és kezdődik számunkra a selejtezős szezon.

 

A Paks és az Európa Liga

A Magyar Kupa győztes Paks a román kupagyőztes, másodosztályú vajdahunyadi Corvinul Hunedora csapatával kezdi a selejtezőket, az első fordulóban. Az első mérkőzésre július 11-én kerül sor, csütörtök 19 órai kezdettel, a visszavágót egy héttel később, július 18-án rendezik.

 

A Ferencváros és a Bajnokok Ligája

A Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezők második körében lép pályára, július 23-án 20 órai kezdettel hazai pályán. A mérkőzést az M4 Sport adja élőben, és már az biztos, hogy az egy héttel későbbi visszavágót is közvetítik.

Az ellenfél kiléte még nem biztos, de a walesi The New Saints FC 3-0-ra nyerte a selejtező első fordulójának első mérkőzését a montenegrói FK Decic ellen. Várhatóan a walesiek lesznek a Fradi ellenfele, de természetesen meg kell várni a visszavágót.

A Ferencváros szempontjából lényeges, ha továbbjut a második selejtezőkörön, akkor már biztos, hogy valamelyik európai kupasorozat főtáblájára kerül.

 

A Fehérvár és a Puskás Akadémia a Konferencia Ligában

Végül a Fehérvár és a Puskás Akadémia is pályára lép, ők a Konferencia Liga selejtezőjének második fordulójában kezdik a nemzetközi szereplést.

A Puskás Akadémia az ukrán Dnyipro-1 ellen kezd július 25-én, a visszavágóra augusztus 1-én kerül sor, míg a Fehérvár az azeri Sumqayit ellen játszik. A visszavágó mérkőzések dátumai még változhatnak. A tervek szerint augusztus elsején játszik a Puskás Akadémia, a Fehérvár július 31-én itthon. A közmédia kiemelte, előrehaladott tárgyalásokat folytatnak az idegenbeli mérkőzések közvetítéséről is.