A Ferencváros a TNS ellen kezdi a Bajnokok Ligája selejtezőt, a továbbjutás nagy fociélményt nyújtana

A Ferencváros, ha továbbjut a walesi ellenfelén, akkor már legrosszabb esetben is európai kupafőtáblás lesz. Minél tovább jut a selejtezőkön, annál erősebb főtábla a tét.

 

A Ferencváros a korábbi évekkel ellentétben csak a második selejtezőkörben kezdi a Bajnokok Ligája szereplést, ami nagy előrelépés a számukra. Így hosszabb lehetett a pihenő, vagy a felkészülés. Hosszabb lehetett az ismerkedési szakasz az új edzővel, Pascal Jansennel.

 

Érdekesség, és fontos is kiemelni, ha a walesi The New Saints ellen továbbjut a Ferencváros, akkor már legrosszabb esetben is európai kupafőtáblás lesz a csapat. Vagyis a legrosszabb esetben a harmadik számú európai kupasorozat, a Konferencia Liga főtábláján játszhat.

De ne legyünk ennyire pesszimisták, a cél legyen a csapat számára, a megújult Bajnokok Ligája főtáblára kijutás.

A Ferencváros az alábbi kerettel vág neki a selejtezők második körének. 

Myenty Abena, Mohammed Abu Fani, Mohamed Ali Ben Romdhane, Kady Borges, Botka Endre, Ibrahim Cissé, Marquinhos, Dibusz Dénes, Gruber Zsombor, Raul Gustavo, Kaján Norbert, Katona Bálint, Mats Knoester, Habib Maiga, Cebrail Makreckis, Tosin Kehinde, Owusu Kwabena, Pászka Lóránd, Alekszandar Pesics, Cristian Ramírez, Philippe Rommens, Tóth Alex, Adama Traoré, Varga Ádám, Kristoffer Zachariassen

 

A kereten látszik, hogy sok fiatal magyar játékos is helyet kapott, de az új érkezők közül a keretben van Philippe Rommens, Raul Gustavo és Kady Borges.

Varga Barnabás az Európa-bajnokságon elszenvedett arcsérülés után még nem bevethető, a The New Saints elleni kupapárharcot biztosan kihagyja.

 

Bajnokok Ligája selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés

2024.07.23., Kedd 20:00

Ferencváros - TNS