11 válogatott uruguayi játékos néz büntetés elé

Többek között Darwin Nunez és Bentancur is büntetés elé néz, vizsgálják a balhé történéseit

 

A Copa America elődöntőjében, a Kolumbia és Uruguay mérkőzés után több uruguayi játékos a kolumbiai szurkolókkal verekedett. Vizsgálat indul ellenük.

 

A CONMEBOL hivatalos dokumentumot küldött az Uruguayi Labdarúgó Szövetségnek, amiben 11 játékost neveznek meg, akik ellen nyomoznak, vizsgálódnak az eset kapcsán.

A Kolumbia által 1-0-ra megnyert mérkőzés lefújása után történt a felkavaró eset, mikor több uruguayi játékos is bement a lelátóra, összetűzésbe kerültek az ottani szurkolókkal. Az uruguayi játékosok azzal indokolták a tettüket, hogy a családtagjaikat féltették, a feléjük meginduló indulatos szurkolóktól. A megfelelő biztonsági személyzetet is hiányolva.

Nunezről azóta körbejárta az internetet, hogy ökölpárbajra készül, Bentancurt vélték felfedezni, hogy palackot dob a tömegbe. Érdekesség, hogy valószínűleg éppen a válogatottjuk fitneszedzőjét találta homlokon.

Mindenesetre a CONMEBOL vizsgálatot indított, 11 játékost vizsgálnak és számíthat valamilyen büntetésre. Viszont a bronzmérkőzést nem érinti a vizsgálat, így a bevethető játékosok pályára léphetnek a Kanada elleni mérkőzésen. Bentancur játéka kérdéses, hiszen sérülés miatt le kellett cserélni még az első félidőben.

Jose Maria Gimenez, Sebastian Caceres, Ronald Araujo, Rodrigo Bentancur, Facundo Pellistri, Mathias Olivera, Matias Vina, Brain Rodriguez, Darwin Nunez, Emiliano Martinez, Santiago Mele készülhet büntetésre, amit a 2026-os világbajnoki selejtezőmérkőzések során kell majd letölteni. Várhatóan a szeptemberi, Paraguay elleni selejtezőmérkőzést érintheti a döntés. Már, ha kapnak eltiltással járó büntetést a játékosok.