Rodrygo jól érzi magát Madridban, a pletykák ellenére nem akar váltani

A Real Madrid támadója, Mbappé érkezése ellenére sem készül klubot váltani, részese akar lenni a projektnek

 

A Brazíliából érkező hírek szerint nem kell aggódni a madridi Rodrygo szurkolóknak, a támadó a nyáron nem gondolkodik a klubváltáson.

 

A pletykák szerint a Manchester City és a PSG is vinné Rodrygót, de nem készül váltani. A szélsőnek, amúgy 1000 millió eurós kivásárlási ár szerepel a szerződésében.

A pletykák azért röppentek fel, mert a Real Madrid leigazolta Kylian Mbappét: és mi lesz, ha nem kap elég játékidőt?

Érdemes kiemelni, Rodrygo nem panaszkodhat, ebben az idényben Valverde és Rüdiger után, ő kapta a legtöbb játékpercet Carlo Ancelottitól.

Rodrygo eddig a pletykákra ilyeneket reagált:

"Boldog vagyok Madridban. Ez az a klub, amelyben mindig álmodtam, hogy játszhatok."

"A kezdőtizenegy összeállítása az edzőnek lesz probléma, nem nekem. Mindig a világ legjobbjaival akarok játszani. Izgatott vagyok, hogy vele játszhatok" - reagált Mbappé érkezésére.

Ráadásul a Real Madridnak sem érdeke elengedni a játékost, aki már évek óta bizonyítja lehet rá számítani a jobb- és a bal oldalon is, de akár középcsatárként is, valamint egyre több kihívás vár a klubra. A klubtornák egyre bővülnek, újfajta Bajnokok Ligája jön a következő idényben, ráadásul kibővített Klubvilágbajnokságot rendeznek 2025 nyarán. Játékpercet bőven kaphat a jövőben is.

Ancelotti Benzema távozása után átalakította a csapat szerkezetét, a három csatárról kettőre váltott, Bellingham középpályásként ugyan egy kicsit feljebb tolva kapott szerepet, de Mbappé érkezése újra három támadós felállást jelenthet. Nem kell meglepődni, ha Rodrygo, Mbappé és Vini Jr. egyszerre lesz a pályán, mögöttük pedig Bellingham, Valverde és mondjuk Tchouameni. Mivel Kroos távozik, biztosan változni fog a játék képe. Rodrygónak is nehezen ment az átállás, mint az egész csapatnak, de Ancelotti amikor kellett, inkább kihozta a bal szélre és Vini Jr-t küldte középre. Mbappéval talán jobban le fogják tudni fedni a támadó harmadot, érdekes idényre készülhetnek a madridi drukkerek.

Azt se felejtsük el, hogy ezen a nyáron lesz egy Európa-bajnokság, egy Copa America, és Olimpia is, így a játékosok nagy része kifacsarva érkezik majd az új idényre. A bő keretnek köszönhetően kaphatnak majd időt a regenerálódásra. Rodrygo természetesen nyerni akar a Copa Americán a brazil válogatottal, vagyis motivált állapotban van. És az idénye alapján nincs oka a panaszra.