Real Madrid: Yoro érkezése Nacho hosszabbításától függ

A Real Madrid kinézte a védelembe a Lille fiatal játékosát

 

A Marca elemzése szerint Leny Yoro a fő kiszemeltje a Real Madridnak a védelembe, de várhatóan csak akkor lépnek most nyáron, ha Nacho távozik a klubtól. Nachónak június végéig van ideje dönteni.

 

A 34 éves Nacho Fernandeznek szaúd-arábiai ajánlatokon kell elgondolkodnia a Real Madrid egy éves szerződésével szemben. A csapatkapitány, aki mindig is a Real Madridban játszott eddig, el kell döntenie, hogy új kalandba kezd, akár Benzema csapattársa lesz, mert az Al-Ittihad is keresi, és négyszer annyit keres, mint Madridban, vagy folytatja még egy évig nevelőegyesületében, amivel mindig a legnagyobb trófeákra hajthat.

A beszámoló szerint a Real Madrid egy évet hosszabbítana vele, úgy általában a harminc év feletti játékosokkal évente szokott hosszabbítani a spanyol klub. Az ajánlatukat megtették, de csak június 30-ig él. Ha Nacho addig nem ír alá, akkor új játékos szerződtetésén fognak dolgozni.

A francia és a spanyol lapok szerint Leny Yoro lehet az új hosszútávú projekt a védelemben. A Lille 18 éves játékosát a Manchester United, a PSG és a Liverpool is vinné, viszont várhatóan, ha választania kell, akkor a Real Madrid lesz a befutó.

A Lille 60 millió euróra taksálja a játékost, viszont a Marca szerint a Real Madrid 35-40 millió euróért el fogja tudni vinni a játékost. Két ok miatt gondolják így: Az egyik az, hogy elérik, Yoro akarjon a Real Madridhoz igazolni, így ezzel az árharcot elkerülnék a többi klubbal. A másik, ha a Lille nem megy bele az eladásba, akkor jövő nyáron lejár a szerződése a játékosnak és akkor ingyen kell elengedniük.

Ha Nacho hosszabbít, akkor lehet, hogy kivárnak jövő nyárig. Persze az is benne lehet, hogy szerződtetik most nyáron és kölcsönadják. Ha nem most szerződtetik, azért benne van az a lehetőség is, hogy a játékos másik klubot választ az év során. Az utóbbi években viszont azt is láthattuk, a Real Madrid olyan játékosokat akar igazolni, akik tényleg a klubhoz akarnak tartozni. Yoro a kora alapján még nem kész védő, vagyis egy hosszútávú projektről lenne szó vele kapcsolatban.