Nacho marad? Bellinghamet műtik? Joselut megveszik? Güler küzd a helyéért? Real Madrid hírek

A Real Madridnál zajlik az élet, a bajnokság után megnyerték a Bajnokok Ligáját is, Mbappé már biztosan érkezik, de tárgyalnak a klubnál lévő játékosok hosszabbításáról, sőt védő és középpályás is érkezhet a keretbe

 

 

A Real Madrid június elején bejelentette a nyár legnagyobb igazolását, Kylian Mbappé, a világ egyik legjobb támadója, legértékesebb játékosa a Bajnokok Ligája győztes klubban folytatja. De a Real Madrid nem csak Mbappéról szól, az értékeket is meg kell őrizni.

 

Nacho Fernandez, a klub csapatkapitánya télen még úgy érezte, távoznia kell a Real Madridtól. Azóta kezdőként vezette Bajnokok Ligája győzelemre a nevelőegyesületét. Ráadásul Carlo Ancelotti személyesen megkérte, gondolja meg magát, és maradjon még egy évet.

Lucas Vázquez maradása is borítékolható.

Luka Modric úgy tűnik, marad még egy idényre, bár vele kapcsolatban nagyobb a csend mostanában, de valószínűleg azért, mert már a BL döntő előtt kitalálták, mi legyen a folytatással.

Toni Kroos nem kérdés, ő távozott, a csúcson. Bajnokságot és BL-t nyert az idényben, még a németországi Eb-n szeretne nagyot alkotni a válogatottjával, és utána befejezi.

Jude Bellingham berobbant az idényben a Real Madridba, csúcsigazolásként érkezett múlt nyáron, és rögtön alapemberré vált. Carlo Ancelotti Benzema távozása után átalakította a megszokott taktikát azért, hogy Bellinghamnek is helyet találjanak. Mbappé érkezése majd újabb átalakítást tartogat, érdekes lesz, mit talál ki az olasz mester. Bellinghammel kapcsolatban nem újdonság, hogy nincs rendben a válla. Úgy tudni, az Európa-bajnokság után megműtik a vállát, ami miatt várhatóan a felkészülési időszakot és az idény elejét is ki fogja hagyni.

Mbappé érkezése a támadósorban beindította a pletykákat. De valószínűleg Rodrygo nem fog távozni. Brahim Diaz továbbra is küzd majd a helyéért, azért ebben az idényben is kapott rendesen játékidőt, nem mellesleg szinte minden lényeges trófeát megnyert a klubbal.

Joselu pedig jövőre is marad, él a klub az 1,5 millió eurós opciós vásárlási lehetőséggel. Joselu elfogadja továbbra is, hogy csere lesz. Ebben az idényben is láthattuk, képes csereként fontos gólokat szerezni.

Ferland Mendy a sérülések után újra alapemberré vált, pedig már úgy tűnt, a nyáron elengednék, most inkább egy hosszabbítás van terítéken. 2027-ig szóló szerződést emlegetnek vele kapcsolatban. A háttérben pedig folyhatnak a tárgyalások Alphonso Davies átigazolásáról is.

A Real Madrid a jövőt is építi. Florian Wirtz az egyik hosszútávú kiszemelt. A német középpályás nem most nyáron, hanem jövőre érkezhet a Leverkusentől.

A védelembe kinézték a Lille játékosát. Leny Yoro lehet az egyik érkező. A 18 éves középső védőt a Manchester United is vinné, készek lennének 60 millió eurót fizetni a francia játékosért, de a Real Madrid türelemre intené. Szóval vele kapcsolatban is lehetnek még érdekes körök a közeljövőben.

Arda Gülert kölcsönvenné a Fenerbahce, de ha már távozna kölcsönben a fiatal török középpályás, akkor a Real Madrid inkább a Getafénak adná. Természetesen az sem kizárt, marad a keretben, sőt leginkább erre lehet számítani. Güler az idényt sérüléssel kezdte, tavasszal, mikor pihentetni kellett a Bajnokok Ligája miatt a kulcsjátékosokat, akkor kapott lehetőséget Ancelottitól, és élt is vele. Elképesztő hatékonysággal értékesítette a helyzeteit. 

És akkor még Endrick érkezése is közeleg...