Manchester United: Ten Hag még lehet, hogy hosszabbít is

Erik ten Hag nehéz időszakot élt meg, de lehet, hogy új szerződést ért a számára Manchesterben

 

Erik ten Hag sorsa a Manchester Unitednél még nem dőlt el, de egyre inkább úgy tűnik, maradhat a következő idényben is, sőt akár hosszabbítás lehet a vége.

 

A tulajdonosi és a szakmai változások után a nyár a Manchester Unitednél az átalakítás időszaka. A háttérben, vezetői szinten már idény közben nagy volt a mozgás, hamarosan dönteni fognak az edző sorsáról is.

A Sky Sports értesülése szerint a klubnál hamarosan átesnek a szezon értékelésén és nem kizárt, hogy Ten Hag marad továbbra is az edző, sőt, várhatóan hosszabbítanak vele. Ez egy enyhe fordulat az ügyében, hiszen a bajnokságban csak a nyolcadik helyen zárt a klub.

Viszont az idény végén megnyerték az FA-Kupát, ami az állásának megtartását jelentheti a számára, hiszen, azért tud sikert is elérni, bizonyította.

A holland szakember melletti érv, rengeteg sérüléssel bajlódott a csapat, és úgy látszik, nagyon sok poszton lesz változtatás a keretben. Több olyan játékos is távozik, aki már öregedik, sérülékeny, nem motivált már ilyen szinten, vagy valamilyen személyes probléma volt vele. Vagyis, ha sikerül átalakítani a keretet, akkor fog igazán kiderülni, mit is szeretne ezzel a csapattal Ten Hag, mire képes igazán. 

Úgy tűnik, az új vezetést sikerült meggyőznie, kapjon még egy esélyt az egykori Ajax edző. A szurkolók valószínűleg nagyobb bizonytalanságot érezhetnek ezen a téren. Az idény közben nem úgy tűnt Ten Hag, mint aki képes alkalmazkodni a keretéhez, de azt tényleg nem lehet elvitatni, még egy ilyen zilált helyzetben is kupagyőzelemre vezette a csapatát. 

Ráadásul nem mellékes, de ha látnak lehetőséget abban, hogy a holland szakember élére álljon a változásnak, akkor a jelenlegi edzőt olcsóbb megtartani, mint meneszteni és újat hozni, akinek még szoknia is kell a közeget.