Győzelem kell Skócia ellen, utána lehet számolgatni

A magyar válogatott Skócia ellen zárja a csoportmérkőzéseket

 

A magyar válogatott a csoportmérkőzéseket rosszul kezdte, két vereség után jönnek a skótok, de a győzelem még továbbjutást érhet.

 

A magyar válogatott továbbjutás esetén óriási sikert könyvelhet el az Európa-bajnokságon, van miért szurkolni a csapatnak. A skótok egy pontot már szereztek, így ahhoz, hogy a csoportban a harmadik helyen végezhessünk, mindenképpen nyerni kell. Ha megvan a három pont, csak akkor érdemes számolgatni, és ilyen szemmel nézni a többi csoport alakulását. Fontos: a hat csoportból az első-két válogatott automatikusan továbbjut, míg hozzájuk csatlakozhat majd a nyolcaddöntőben még a négy legjobb csoportharmadik. A magyar válogatottnak a csoport harmadik helyezése érhet továbbjutást, de ehhez nyerni kell.

A válogatott Svájc ellen nagyon rosszul kezdett, főleg az első félidőt lenne jó elfelejteni. Utána javuló tendenciát mutatott a játék. A második félidőben még a pontszerzésre is volt esély, de azt az első félidőt nem sikerült kijavítani, a svájciak pedig annyira azért voltak profik, hogy egy újabb lehetőséggel végleg lezárják a meccset és 3-1-re győzzenek.

A németek ellen sok jó pillanata volt a csapatnak, és igen, nem véletlenül bírózik rengeteg ember, mert azt lehet mondani, mérkőzést befolyásoló döntést hozott a holland játékvezető az első német gólnál. Nehéz vitatkozni, mert lényegében mindenkinek igaza van, lehetett volna fordítva is ítélni, és persze hajlunk afelé, hogy az első gólt szabálytalanság előzte meg. De ez már a múlt, a válogatott még ennek ellenére is képes lehet kiharcolni a továbbjutást. Ehhez első lépésként az kell, hogy legyőzze a csapat a skótokat, ami nem lesz egyszerű, hiszen ritka kellemetlen ellenfélről van szó. Hajtani fognak az utolsó pillanatig, csípnek, harapnak, és nem mellesleg van néhány olyan játékosuk, akik a Premier League-ben sem kutyaütők, szóval jó ellenfélről van szó.

A magyar válogatottnál mindenki Szoboszlaiért aggódik. Nem nyilatkozza le senki direktben, de érezhetően lehet egy kisebb sérülése, nem véletlenül edzett külön a csapattól. Marco Rossi nem aggódik, arra koncentrálnak, hogy bevethető legyen a válogatott csapatkapitánya. Az Európa-bajnokságok legfiatalabb csapatkapitányáról van ám szó.

A szövetségi kapitány jelezte, frissítési szándékkal, most is lesz egy-két változtatás a kezdőben. A tippek szerint Botka és Styles is bekerülhet a kezdőbe a skótok elleni mérkőzésre.

A csoport harmadik találkozójára Stuttgartban kerül sor, az argentin Facundo Tello lesz a játékvezető. A mérkőzést vasárnap este 21 órai kezdettel láthatjuk. A csoport másik mérkőzését egyidőben rendezik skót-magyarral, a házigazda németek a svájciakkal játszanak.