Az írek szakították meg a magyar veretlenségi sorozatot

A ráadás perceiben kapott góllal szenvedett vereséget a magyar válogatott az írek elleni felkészülési mérkőzésen

 

A magyar válogatott nagy erőkkel készül az Európa-bajnokságra, Írország volt az első ellenfél a jövő héten kezdődő kontinenstorna előtt.

 

A magyar válogatott a mérkőzés nagy részében fölényben játszott, de finoman szólva, felkészülési mérkőzés hangulata, lendülete volt a találkozónak. A fölény ellenére a vezetést az írek szerezték meg, amire még gyorsan tudott reagálni a válogatott. Viszont egy eladott labdából lekontrázták a csapatot, és a ráadás második percében eldöntötték a felkészülési mérkőzés sorsát.

 

A 36. percben Smallbone lőtte be jobbról a kapu elé a labdát, Idah az ötösről teljesen egyedül fejelhetett a kapuba.

A 41. percben Szoboszlai beadása perdült fel egy ír játékoson, ami éppen jó lett a leshatáron mozgó Willi Orbánnak, aki átfejelte az ötös bal oldalán érkező Langnak. A védő közelről lőtt a léc alá.

A 90+2. percben magyar szögletből kontrázhattak az írek, Kleinheisler eladott labdájából Troy Parrott törhetett kapura és a labdába ugyan lábbal beleért Dibusz, de az felperdült és a kapuban kötött ki.

A magyar válogatott elszenvedte idei első vereségét.

A válogatott szombaton Izrael ellen mérkőzik, után kezdődhet az Európa-bajnokság.

 

2024.06.04., Kedd 20:45

Felkészülési mérkőzés

ÍRORSZÁG - MAGYARORSZÁG 1-2

G.: Idah 36, Parrott 90+2 ill., Lang 41

 

Írország: Kelleher - Coleman, Duffy (Scales, a szünetben), O'Shea - Doherty (O'Brien, a szünetben), Cullen (Knight, 79.), Smallbone, Brady (O'Dowda, 62.) - Azaz (Parrott, 62.), Idah (Obafemi, 71.), Szmodics 

Magyarország: Gulácsi (Dibusz, a szünetben) - Lang (Balogh, 73.), Orbán, Dárdai - Nego (Botka, a szünetben), Schäfer (Styles, 71.), Nagy Á., Kerkez (Nagy Zs., 71.) - Sallai, Szoboszlai - Varga B. (Kleinheisler, 61.)