A Tottenham több játékosa távozását is bejelentette

A Tottenham négy játékosának távozását jelentette be, végleg távozik Dier és Sessegnon is

 

 

A Tottenham több játékos távozását jelentette be, elköszöntek az Eric Dier, Ivan Perisic, Ryan Sessegnon, Japhet Tanganga négyestől.

 

Eric Dier még januárban távozott kölcsönben a Bayern Münchenhez, kilenc és fél évet volt a Spurs játékosa, 365 mérkőzésen lépett pályára, 13 gólig jutott. Dier eleinte inkább középpályásként szerepelt a klubnál, az utóbbi években a védelemben kapott szerepet. Ange Postecoglou érkezésével kiszorult a kezdőből, januárban pedig lecsapott rá a Bayern München. Dier szerződése lejárt az idény végével.

Ivan Perisic komoly térdsérülést szenvedett az idény elején, majd januárban bejelentették, hogy kölcsönben távozott a Hajduk Splithez. A horvát szélső 50 alkalommal lépett pályára a Tottenham színeiben, még 2022-ben igazolt a klubhoz, Antonio Conte hívására. A rutinos játékos szerződése lejárt az idény végével, így ő is ingyen távozhatott.

A klub bejelentette még Ryan Sessegnon szerződtetését, aki 2019-ben igazolt a Fulhamtől a Tottenhamhez, 57 alkalommal játszott ezen időszak alatt, több sérülés is hátráltatta a fejlődését.

A saját nevelésű Japhet Tanganga a 2019/20-as idényben kezdte a felnőtt csapatban is megmutatni tehetségét. A védő végül 50 mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben. Az idényben már nem számítottak rá, utoljára a Millwallban szerepelt kölcsönben.