A Real Madrid bejelentette Mbappét

Kylian Mbappé a Real Madridhoz igazol, hivatalosan bejelentette a klub

 

Mint, ahogy vártuk, hétfő este ténylegesen bejelentette a Real Madrid Kylian Mbappé szerződtetését. A spanyol klub jól időzített, hiszen kiünnepelték magukat a 15. Bajnokok Ligája győzelem után, valamint Mbappénak az Eb-re való felkészülését sem fogja megzavarni a találgatás.

 

Mbappé a bejelentés szerint 5 évre állapodott meg egyelőre a klubbal.

 

A 25 éves játékos igazi világsztár, hiszen világbajnok támadóról van szó, aki az előző hat idény francia gólkirálya volt. Ebben az idényben, minden sorozatot nézve, 44 gólig jutott, amely a legjobb idényének számít, a bajnokságban 27 gólt lőtt.

Mbappé 2018-ban robbant be igazán a világelitbe, már ismert Monaco játékos volt, és a PSG-hez igazolt, ráadásul fiatal kora ellenére nem kiegészítő emberként részese volt a világbajnoki címet nyerő francia válogatottnak. 2021-ben pedig Nemzetek Ligája győzelmet ünnepelhetett a válogatottal. A 2022-es katari világbajnokságon pedig 8 góllal gólkirály lett.

A PSG történelmének legeredményesebb játékosa, 256 gólt ért el. A francia klubnál hét évet töltött el, összesen 17 trófeát gyűjtve a klubbal, ebből 6-szor francia bajnoki címet nyert.

Mbappé nagyon fiatalon robbant be a felnőtt labdarúgásba, már 16 évesen debütált a Monaco felnőtt csapatában, 17 évesen gólkirály lett.

Klubjai:

Monaco (2013-2017), Paris Saint-Germain (2017-2024), Real Madrid (2024-)