A Dortmund sikeredzője távozott a klubtól

A Bajnokok Ligája döntős klub edzője kérte a szerződésbontást, a Dortmund elengedte

 

 

A Borussia Dortmund hivatalosan bejelentette, Edin Terzic távozását. A 41 éves edző maga kérte, hogy bontsák fel a szerződését.

 

Terzic 2021-ben német kupát nyert, 2023-ban drámai módon lett bajnoki második a klubbal, majd 2024-ben a Bajnokok Ligája döntőjébe vezette a csapatot, ahol alul maradt a Real Madriddal szemben. Miután egyeztettek a felek, a klub eleget tett az edző kérésének és felbontották a szerződését.

Terzic levélben köszönt el a szurkolóktól, amiben kiemeli, nagyon fáj a számára, de szeretné bejelenteni, hogy távozik a BVB-től. Óriási megtiszteltetés volt a számára, hogy ezt a nagyszerű klubot német kupa győzelemre vezethette, legutóbb pedig a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Majd megindokolta a távozását és kiemelte, kilenc évet volt a klubnál, ebből hatot az edzői csapatban, majd két és fél évig vezetőedzőként dolgozott a klubnál. Úgy érzi, hogy az átalakításhoz egy új emberre lesz szükség.

Terzic döntése azért is lehetett nehéz, hiszen nem véletlenül keringtek az interneten azok a képek, amik évekkel ezelőtt még Dortmund drukkerként fotózták a lelátón, majd végül a klub edzője lehetett. Kiemelte, mindig a legjobbakat kívánja a Dortmundnak. A klub vezetői is kiemelték, Terzic mindig is Borussia drukker lesz és a BVB család tagja.