Xavi változtat az Almería ellen

A Barcelona az Almeríához látogat, Xavi Hernandez változtatásokra készül

 

 

A spanyol bajnokság 36. fordulójában a Barcelona az Almería otthonában lép pályára. A tét, hogy kihasználják a Girona botlását és négy pontra növeljék az előnyüket a riválissal szemben.

 

Az Almería már kiesett, a tabella utolsó helyén áll, éppen ezért kiszámíthatatlan, mit fognak nyújtani. Várhatóan egy ünnep hazai pályán, hiszen kiesnek ugyan, de lehet szépen is búcsúzni az első osztálytól, ráadásul a Barcelonát fogadva.

A Barcelona viszont már csak a második helyért küzd, de Xavi jelezte a sajtótájékoztatón, a cél egyértelmű, a második helyen kell zárniuk. Ugyan ez a bajnokság elején minimális célként volt kitűzve, a mostani helyzetben már csak ezt érheti el a csapat. Lényeges a számukra, mert a második hely presztízs, és pénzügyi szempontból is fontos. A következő szezonban minél több versenykiírásban szeretnének elindulni. A Szuperkupa induláshoz pedig fontos a második hely.

Xavi Hernandez kiemelte, változtatni fog a Real Sociedad elleni mérkőzéshez képest. Annak ellenére, hogy az erőnléti mutatók rendben vannak, mégis fáradtság és kimerültség tapasztalható, friss lábakra van szükségük.

A jövőre nézve pedig a következőt mondta.

"Megpróbálunk versenyben lenni a következő években. Stabilitásra és türelemre van szükségünk. A klub nehéz anyagi helyzetben van, különösen a világ legnagyobb klubjaihoz képest. Bár alkalmazkodnunk kell a körülményekhez, továbbra is a legnagyobb dolgokért leszünk versenyben" - gondolt arra is, hogy természetesen a Bajnokok Ligája cím is mindig a szemük előtt lebeg.

 

Almería - Barcelona időpont:

2024.05.16., Csütörtök 21:30