Xavi: Mindig is a Barcelona lesz a klubom

Mindig számíthat rám a Barcelona, mondta Xavi a Sevilla elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. Távozik a klub legendás középpályása, az idény végével lezárul egy edzői szakasz az életében

 

Xavi Hernandez az idény végével távozik a Barcelona kispadjáról, ez még a Sevilla elleni bajnoki előtt kiderült. Így a mérkőzéssel kapcsolatos sajtótájékoztatón beszélt a klubbal való kapcsolatáról.

 

Xavi kiemelte, nehéz időszak volt, de büszke, mert jó munkát végeztek. Mindent beleadtak és most a lehető legszebben szeretnék zárni az idényt. "Alig várom, hogy élvezhessem az utolsó mérkőzésemet a Barca edzőjeként."

A menesztéssel kapcsolatban megjegyezte, Lapora elnök elmagyarázta neki az okokat, és megértette.

"Megértő vagyok, és klubember. Mindig ott leszek a Barcának, amikor csak szükség lesz rám" - fűzte hozzá, majd folytatta, mostantól csak rajongó lesz, és a családjával majd kimegy a Montjuicba és a Camp Nou-ba is. Mindig a legjobbat szeretné a klubjának.

Megjegyezte, a részéről nincs bezárva az ajtó, ha a Barcelonának szüksége lesz rá, mindig nyitva lesz az ajtó a visszatérésre. "Mindig ez lesz a klubom".

 

Xavi szempontjából hullámvasút volt az idény, hiszen januárban bejelentette, hogy távozik az idény végén a klubtól, majd áprilisban Laportáék meggyőzték a maradásról, erre az idény végével mégis kiderül, menesztik.

 

Xavi a katari bajnokságban kezdett bizonyítani a felnőttek között, az al-Szadd edzőjeként, majd 2021. novemberében lett a Barcelona edzője, Ronald Koemant váltva. A 2022/23-as, az első teljes idényében, megnyerték a bajnokságot, viszont a 2023/24-es szezonban elmaradtak a sikerek, a Real Madrid kiemelkedett a bajnoki mezőnyből, míg a Barcelonánál nem látszott előrelépés. Végül a bajnoki címért küzdöttek, amiért a Gironával voltak nagy harcban.