Változás: Tuchel mégis maradhat a Bayern München kispadján?

Thomas Tuchel mégis maradhat a Bayern Münchennél, mégsem menesztik idény végén a német edzőt és stábját?

 

Érdekes változás történt a Bayern München és Thomas Tuchel kapcsolatában. Korábbi bejelentés szerint, ami alapján az idény végén távozik az edző, megváltozott, és a folytatásról tárgyalnak a felek.

 

Újabb top klubnál történhet változás egy korábban már-már eldöntött edzőváltás kapcsán. Idény közben a Barcelonánál Xavi Hernandez jelentette be, hogy az idény végén távozik, majd néhány hete kiderült, megbeszélték a vezetőséggel, és folytatja a megkezdett munkát a klub egykori ikonikus középpályása. Xavi tehát marad Barcelonában.

És egyre inkább úgy tűnik, Thomas Tuchel is marad a klubjánál. Hiába tűnt úgy, visszafordíthatatlan ellentét alakult ki a szakmai stáb és a vezetőség, valamint néhány játékos között, kisimulni látszanak a ráncok, folytatódhat a megkezdett munka. 

Miután Tuchel menesztése szinte már-már hivatalos formát öltött, csak kapkodtuk a fejünket, ki lehet a klub új edzője. Majd jöttek rendre a hírek, Nagelsmann nem tér vissza a bajorokhoz, sőt hosszabbít a német válogatottal, Ralf Rangnick is köszönte a felkérést, de inkább marad az osztrák válogatott élén, Xabio Alonso pedig inkább folytatná a megkezdett munkát a bajnoki címre vezetett Leverkusennél.

A legújabb hírek szerint Tuchel nyitott a maradásra, a sportigazgatók szeretnék, ha maradna, Max Eberl és Cristoph Freund a német lapok szerint pártolják a maradását. Tuchel viszont csak akkor maradna, ha az igazgatótanács egyöntetűen támogatja őt. Amúgy pedig személy szerint maradna, hiszen jól érzi magát Münchenben.

A beszámolók szerint volt ugyan összezördülés az edző és a játékosok között, de az is rendeződött, sőt a Sky értesülése szerint a maradásban a játékosok is támogatják, többen kifejezték, szeretnék, ha maradna.

 

Frissítés:

Közben Tuchel bejelentette, nem tudott megállapodni a klubbal a folytatásról, az idény végén távozni fog.

"Maradunk a februárban kötött megállapodásnál. Nem sikerült megegyezni a folytatásról."