Tottenham - Manchester City csapathírek a rangadó előtt

A 34. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolnak kedden este, a Spursnek és a Citynek is fontos a találkozó

 

 

A Manchester City a bajnoki címért fut, egyelőre vesztett pontok tekintetében jobban állnak, mint az Arsenal, míg a Tottenham az utolsó szalmaszálba kapaszkodik egy esetleges Bajnokok Ligája indulás érdekében.

 

A City nagyszerű formában készül a mérkőzésre, sorra nyeri a bajnoki találkozókat, ha az utolsó két meccsét nyeri Guardiola, akkor biztosan bajnokok. Ehhez az első lépés a Tottenham legyőzése kell, hogy legyen a számukra. Más esetben jön a matek és a másik botlásában való bízás.

A Tottenham leegyszerűsítve, csak abban az esetben tud a Bajnokok Ligája indulást érő negyedik helyen zárni, ha a hátralévő két mérkőzését megnyeri, a Villa pedig veszít az utolsó fordulóban. Persze lehet számolgatni, gólkülönbséget figyelni, és akkor még akár egy döntetlen is beleférhet a Villának, de akkor gólzáporos győzelmeket kell aratnia a Spursnek. Az első lépés ráadásul a bajnoki címért küzdő Manchester City... A Tottenhamnek közben azért hátrafelé is tekintgetnie kell, mert a biztos Európa Liga induláshoz egy pontot kellene szereznie a még számára megszerezhető hatból, hogy ne kelljen az üldözők botlásában bíznia.

Az utóbbi időszakban Guardiola számára nehéz falat volt a Tottenham, de ne felejtsük el azt, hogy az előző idényekben Mourinho és Conte vezette a londoniakat, egy teljesen más taktikát alkalmazva a csapatra, mint Ange Postecoglou. A portugál és az olasz mester védekezéssel, kontrákkal teljesen kivette az élét a City támadásoknak, már-már passzív labdajáratásra kényszerítve őket. Postecoglou viszont új filozófiát hozott a klubhoz, és kiemelten fontos nála a labdatartás, a magas letámadás, a szórakoztatás, vagyis valami olyasmit játszana, mint a City. Ebben az esetben ez egy előny Guardiola számára.

A Tottenham sérültlistája tovább nőtt, mint kiderült, Yves Bissouma is kidőlt. A középpályás a Burnley elleni 2-1-re megnyert bajnokin szenvedett térdsérülést. Az utolsó 15 percre Bentancur váltotta. A Spursnél biztosan nem bevethető még Richarlison, Ben Davies, Werner, Udogie, Solomon, Fraser Forster és Ryan Sessegnon sem.

Pep Guardiola elárulta a sajtótájékoztatón, hogy Jack Grealish felépült, újra bevethető. Viszont Nathan Ake állapota még nem egyértelmű. A Fulham ellen megsérülő védő már a többiekkel edz, viszont a mester megjegyezte, túl kevés idő telt el a sérülés óta. Lényegében arra lehet számítani, hogy a mérkőzés előtt fogjuk megtudni, Ake ott lehet-e a keretben, vagy sem.

 

PREMIER LEAGUE, 34. FORDULÓ, PÓTLÁS

TOTTENHAM - MANCHESTER CITY

2024.05.14., KEDD 21:00