Bayern: Küszöbön Kompany kinevezése edzőnek

Vincent Kompany egyre közelebb a Bayern München edzői kispadjához

 

 

Még nem hivatalos, de egyre közelebb a megállapodás a felek között, úgy tűnik, a Bayern München megállapodott a Burnley-vel az edző kivásárlásának kompenzációjáról.

 

A Bayern München nagyjából 12 millió eurót fog fizetni az angol klubnak azért, hogy elengedjék Vincent Kompanyt a szerződéséből.

A belga szakembernek még 2028-ig szóló szerződése van az angol klubbal, így ebből fogja kivásárolni a német klub.

A Bayern München nagy erőkkel keresi az új edzőjét, miután idény közben bejelentették Thomas Tuchel idényvégi menesztését, majd miután mégsem sikerült maradásra bírni a szakembert, így tovább keresik az edzőt. Az utóbbi hónapok zuhanyhíradója szerint olyan edzők mondtak nemet a bajoroknak, mint Xabi Alonso, aki történelmi győzelmi sorozat után nyert német bajnokságot a Leverkusennel, vagy Julian Nagelsmann, aki inkább hosszabbított a német válogatottal, mint hogy visszatérjen a bajorokhoz, és Ralf Rangnick sem adta fel az osztrák válogatottnál végzett munkáját a Bayern miatt.

Az utóbbi napokban két edzőről lehetett hallani, mint lehetséges Tuchel utód. Vincent Kompany és Mauricio Pochettino. Az utóbbié azok után lett előtérbe tolva, miután kiderült, távozik a Chelsea kispadjáról. Míg Kompanyt már kitartóbban "üldözte" a Bayern és úgy tűnik meg lesz az eredménye a kitartó munkának.

Kompany a fiatal edzők közé tartozik, aki képes stílust adni a csapatának. Igaz, egyelőre top klubnál nem bizonyított, főleg a Burnley Cahmpionshipből való feljutását köthetjük hozzá, valamint azt, hogy elég simán kiestek a Premier League-ből, bár ez már nem feltétlenül Kompany hibája, hanem az elmaradó erősítéseké is. Nem volt elég erős a keret a PL-hez, hiába volt szemnek tetszetős stílusa a csapatnak.

Kompany kinevezésével nem feltétlenül az azonnali siker mellett teszi le a voksát a Bayern München vezetősége. Várjuk a hivatalos bejelentést is, mert érdekes időszak elé néz a bajor klub, ha megpróbálják a játékosként már bizonyító Kompanyra bízni a Bayern újra csúcsra járatását.