Barcelona: Xavi nyilatkozata kiverte a biztosítékot, mégis távozik idény végén?

A Barcelona és Xavi helyzete még sincs megoldva, újra edzőkérdés van a katalán óriásnál, kik lehetnek az utódok?

 

Xavi Hernandez a Rayo Vallecano elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón nyilatkozott olyanokat, ami kiverte a biztosítékot a Barcelona vezetőségében.

 

Xavi szavaiból az derült ki, hogy a Barcelona továbbra is nehéz anyagi helyzetben van, főleg a top csapatokkal szemben, de azért mindent megpróbálnak a következő idényben is. 

A vezetőségben elkezdődött az elégedetlenség, nem tetszett nekik ez a szerintük negatív hozzáállás, ami szerint esélyük sincs a Real Madriddal szemben.

A katalán sajtó értesülése szerint a Rayo Vallecano elleni mérkőzés után fogják bejelenteni Xavi menesztését, leginkább akkor, amikor már bebiztosította a csapat a minimális célt, a második helyet.

Érdekes fordulat, hiszen télen maga Xavi jelezte, hogy távozik, majd a csapat elkezdett jól játszani, végül meggyőzték maradjon a következő idényre, töltse ki a szerződését. Erre úgy tűnik, egy rossz nyilatkozat újra felszakított olyan sebeket a vezetőségnél, ami Xavi állásába kerülhet.

Mindenesetre több név került ki hirtelen a nyilvánosság elé, akik közül érkezhet Xavi utódja, már ha tényleg menesztik.

Az első és legegyszerűbb megoldás, Rafa Marquez, akinek sok tapasztalata nincs, de ő a Barcelona B edzője.

Az egyik legjobban vágyott edző jelenleg Thiago Motta, aki szintén kötődik a Barcelonához, ráadásul a fiatal generáció egyik legfelkapottabb edzője, mivel a Bolognával nagyszerű munkát végzett. Nem véletlen, hogy a menesztett Allegri helyére a Juventus is Mottát vinné. Motta ráadásul jó kapcsolatot ápol a sportigazgató Decóval.

Ha viszont tapasztaltabb edzőt keresnek, akkor elérhető lesz Sergio Conceicao, aki az idény végén távozik a Portótól. 

Valamint, aki még nagyon feküdhet a Barcelonának, az éppen a rivális Gironánál dolgozó Míchel. Míchel hátránya, hogy nagyobb klubnál még nem dolgozott edzőként, viszont a játékfilozófiája nem áll messze a Barcelonáétól.

Ilyenkor felmerül még Jürgen Klopp neve is, viszont a Liverpooltól távozó német szakember pihenni szeretne az intenzív évek után. De a labdarúgásban sosem lehet tudni. Ha már német vonal, akkor Hansi Flick is szerepel a listán.