Barcelona: Hansi Flick az új edző, hivatalos

Hivatalossá vált, Hansi Flick váltja Xavit a Barcelona kispadján

 

 

A Barcelona hivatalosan bejelentette Hansi Flicket, mint új vezetőedzőt. Megállapodtak a német szakemberrel, aki a következő két idényre írt alá.

 

A bejelentés szerint Flick 2026. június 30-ig szóló megállapodást kötött a klubbal.

Flick csapatai magas letámadás mellett, intenzív és bátor focit játszanak. Ez a hozzáállás nagyszerű sikereket hozott számára edzőként.

1965-ben született, több mint száz mérkőzésen játszott a Bayern München színeiben, míg edzői pályafutását 1996-ban kezdte a Victoria Bammental játékos-edzőjeként. Dolgozott a Hoffenheimnél 2000-től öt idényen keresztül edzőként, majd a Salzburghoz igazolt, ahol Trapattoni és Matthaus edzői stábjának tagja lett.

2006-tól Joachim Löw segédedzője lett a német válogatottnál, ahol óriási sikereket értek el, 2014-ben megnyerték a Brazíliában rendezett világbajnokságot. 

A világbajnokság után távozott a válogatottól és a Német Labdarúgó Szövetség sportigazgatója lett, 2017-ben a Hoffenheim sportigazgatója, 2019-ben pedig Nico Kovac segítője a Bayern Münchennél. Kovac gyors menesztése után pedig a Bayern München edzője lett, a 2019-20-as idényben rögtön triplázott, bajnoki cím, német kupa és Bajnokok Ligája elsőség. Ekkor szenvedett megsemmisítő 8-2-es vereséget a Bayerntől a Barcelona a negyeddöntőben.

Flick irányítása alatt csúcsformában játszott Robert Lewandowski a Bayern München színeiben.

2021-ben átvette a német válogatott irányítását, viszonylagos sikertelen időszak után, 2023. szeptemberében menesztették. Ő volt az első szövetségi kapitány a német válogatott történelmében, akit menesztettek.

2024. május 29-én bejelentették, mint a Barcelona új edzője.