A Leverkusen veretlenül lett német bajnok

A Leverkusen a záró fordulóban sem szenvedett vereséget, történelmi menetelés után nyertek bajnoki címet

 

A Bundesliga 34. fordulója, vagyis a záró forduló izgalmakat és meglepetéseket hozott. A Leverkusen veretlenül hozta le a bajnoki idényt, elképesztő.

 

A Leverkusen 34 forduló alatt 28 mérkőzést nyer meg és 6 alkalommal játszott döntetlent. A Leverkusen az első, amely a Bundesliga történelmében veretlenül tud bajnokságot nyerni.

A Bayern München lecsúszott a második helyről is, a Hoffenheim végül 4-2-re nyert, úgy látszik még sem volt szerencsés, kiderült, Tuchel még sem marad a klubnál. Hiába vezetett hat perc után a Bayern, végül kaptak négyet, Kramaric mesterhármast ért el.

A második helyen a Stuttgart zárt, amely 4-0-ra nyert a Mönchengladbach ellen.

Az Union Berlin nagy csatában, két kihagyott büntetővel terhelve, de végül 2-1-re nyert a Freiburg ellen és kiharcolta a bennmaradást. A Bochum visszacsúszott az osztályozós helyre, így még küzdenie kell a bennmaradásért. A Köln a 17. a Darmstadt a 18. helyen zárt, ők már biztos kiesők.

Marco Reust gyönyörűen búcsúztatta a Dortmund, a legendás játékosuk a csapat sorfala közepette vonult le a pályáról, stílszerűen gólt lőtt a Darmstadt ellen, hogy azért még emlékezetesebb legyen a búcsú.