Ezek után biztosan lesz gólvonal technológia a spanyol bajnokságban is

Nehéz elképzelni, hogy nem alkalmaznak a következő idénytől gólvonal technológiát a spanyol bajnokságban

 

 

A világ és a spanyol szurkolók nagy része is csak most döbbent rá, nincs gólvonal technológia a spanyol bajnokságban. A Real Madrid - Barcelona El Clásico után újra felmerül a kérdés, vajon miért nincs? És meddig nem lesz?

 

Született egy gól-nemgól a Real Madrid - Barcelona mérkőzésen, Lamine Yamal talán már gólöröm mámorában szaladt volna a társakhoz, de a játékvezető nem adott gólt.

Egyre több bajnokságban alkalmazzák a gólvonal technológiát, amely megállapítja, teljes terjedelemben továbbjutott a labda a gólvonalon, vagy sem. Ez óriási segítség a játékvezetőnek is, hiszen az órája jelez, ha gól született. Valamint az olyan vitatott eseteket is el tudja dönteni, mint a hétvégi "fantomgól".

Hiába volt rengeteg kamera a tévés közvetítés miatt a stadionban, egyszerűen a videóbíró rendelkezésére nem állt olyan szögből készült felvétel, ami alapján meg lehetett volna egyértelműen állapítani a gól tényét. Nem tudni továbbra sem, hogy a labda túljutott-e a gólvonalon vagy sem. 

Egyes 3D-s modellek alapján jó döntés született, vagyis tényleg nem jutott túl a gólvonalon a labda. Mások pedig a szemüknek hinnének, de fontos, nem mindegy, milyen szögből nézzük az esetet... 

Ahhoz, hogy a La Liga elkerülje a hasonló vihart kavaró eseteket, minél előbb be kell vezetniük a bajnokságban a gólvonal technológiát, mert így napokig tarthat a "hiszti", ami alapján az egyik fél akár újrajátszást is követelhet. A mai labdarúgásban egyre nagyobb teret kap a technológia, érthetetlen, hogy éppen a legfontosabb, a gól, megállapításához szükséges technológián spórol a világ egyik legjobb bajnoksága.