De Jong és Pedri is megsérült a Bilbao elleni első félidőben

Nem alakult jól a Barcelona számára az Athletic Bilbao elleni bajnoki, két alapember is megsérült, akár súlyosan is, már az első félidőben

 

Az Athletic Bilbao - Barcelona bajnokin nem született gól, ami egyik csapatnak sem igazán jó. Talán a hazaiak egy fokkal közelebb voltak a győzelemhez, míg a vendégeknél De Jong és Pedri sérülése csaphatja ki a biztosítékot.

 

A mérkőzés legszebb momentumát az első félidőben láthattuk. Unai Simon kifutott a tizenhatoson kívülre, hogy megállítson egy vendég ellentámadást, sikerült is elrúgnia a labdát a támadó elől. A labda viszont Cancelo elé került, aki kapásból meglőtte a kapu felé, Simon kapus pedig futott vissza és az ötös környékén bele tudott kapni kézzel a labdába, de az tovább csorgott a kapu felé. A gólvonal elől végül Yeray Alvarez mentett önfeláldozóan. Ez volt a Barcelona számára a legnagyobb gólszerzési lehetőség, és a legszebb pillanat is a mérkőzésen.

Rosszból viszont több is volt.

Frenkie de Jongot a 26. percben kellett lecserélni. A holland középpályás felugrott a labdáért fejelni, de a földre érkezés előtt enyhén megbillentették, a bokája aláfordult egy teljesen vétlen esetben. Azonnal mutatta, nagy a baj, nem tudott saját lábon lemenni.

De még nem volt vége a szerencsétlen sorozatnak. Pedrit a 45. percben kellett lecserélni. Egy előrerúgott labda után kapott a lábához és maradt a földön. A játékos az első félidő közepe táján már fájlalta a bokáját, hogy a végül ennek a sérülésnek a komolyabbra válása miatt kellett lecserélni, még nem tudni. Viszont Pedrit nagyon megviselte az eset, sírva ült le a kispadra, a csapattársak próbálták vigasztalni a fiatal középpályást.

A mérkőzés második félidejében kaput sem talált a Barcelona, próbálkozások ugyan voltak, de elkerülték Unai Simon kapuját a labdák.

A Barcelona az egy pontnak köszönhetően közelebb került a vereséget szenvedő Gironához.

Araujo besárgult kihagyja 5 sárga miatt a következő mérkőzést, ahogy Xavi is.

 

SPANYOLORSZÁG, LA LIGA, 27. FORDULÓ

2024.03.03., VASÁRNAP 21:00

ATHLETIC BILBAO - BARCELONA 0-0