A Dortmund is indulhat a klubvilágbajnokságon

Bővül a klubvilágbajnokságra kijutó klubok névsora, felkerült a Dortmund is a listára

 

Kilencedik európai csapatként a Borussia Dortmund szereplése is biztossá vált a 2025-ös labdarúgó klubvilágbajnokságon.

 

A nemzetközi szövetség (FIFA) közleménye szerint a sárga-feketék részvétele azt követően dőlt el, hogy a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig a nyolcaddöntőben a Real Madriddal szemben búcsúzott a Bajnokok Ligájától. 

A vb-re minden konföderáció legrangosabb sorozatának 2021 és 2024 közötti győztesei már kvalifikálták magukat. Ez azt jelenti, hogy Európából a Chelsea, a Real Madrid és a Manchester City már biztos résztvevőnek számít. A kupagyőztesek mellett korábban a Bayern München, a Paris Saint-Germain, az Internazionale, a Benfica és a Porto is az európai szövetség (UEFA) ranglistája alapján került a mezőnybe, amelyben még két hely kiadó a kontinensről. Egy országból legfeljebb két együttes vehet részt, kivéve akkor, ha az adott ország kettőnél több Bajnokok Ligája-győztes csapattal rendelkezik.

A 32 csapatot nyolc négyes csoportba sorsolják majd, melyekből az első kettő jut a kieséses szakaszba.

További biztos résztvevők: Afrikából az egyiptomi al-Ahli és a marokkói Wydad Casablanca, Ázsiából a szaúdi al-Hilal és a japán Urawa Red Diamonds, Észak- és Közép-Amerikából, illetve a Karibi-térségből a mexikói Monterrey és a Club León, valamint az amerikai Seattle Sounders, Óceániából az Auckland City, Dél-Amerikából pedig a brazil Palmeiras, Flamengo és a Fluminense.

 

forrás: MTI