Raphinhát eladná a Barcelona

Raphinha a nyáron visszatérhet Angliába, komoly összeget kér érte a Barcelona

 

A spanyol és az angol lapok szerint is egyre valószínűbb, hogy Raphinha a nyáron klubot válthat. A Barcelona kész lesz lemondani a brazil szélsőről, aki így visszatérhet Angliába.

 

Raphinha az utóbbi időben kiszorult a kezdőből, eleve nem találták meg olyan könnyen a helyét, hiszen, amíg Dembélé ott volt a keretben, addig vele kellett küzdenie a jobb oldalért. Mióta a francia szélső eligazolt a PSG-hez, azóta pedig Lamine Yamal a fiatal kora ellenére is, bekövetelte magát a kezdőbe.

Raphinhát állítólag a Chelsea és a Tottenham is figyeli.

Az ár nem egyszerű kérdés. Állítólag a Barcelonának 50 millió fontjába került az átigazolás, sokat nem akarnának veszíteni rajta. Néhány nappal ezelőtt 70 millió fontos árról lehetett hallani, ami pedig kicsit soknak tűnik egy nem alapemberért.

A nyáron nem tudni, hogy fog alakulni az angol klubok anyagi helyzete, de az látszott, hogy a Chelsea az angol pénzügyi fair-play szabályok meg nem szegése miatt nem volt aktív a télen. Igaz, az előtte levő átigazolási időszakokban túltolták, így nincs is lassan hely hova igazolni. A Tottenham pedig várhatóan ekkora összeget nem fog kifizetni egy játékosért, főleg úgy, hogy a jobb szélen azért van játékosuk több is.

Ennek ellenére Raphinha bizonyított már a Leedsben, vagyis jól ismeri a Premier Leaguet, bevethető védőként is, de támadóként még hasznosabb a brazil válogatott játékos.

A Barcelona szempontját is érdemes figyelni. Még mindig nem rendezett anyagilag a klub helyzete, ezért egy nem kulcsjátékosért befolyó nagyobb összeg sokat segíthet a helyzetükön. Viszont már tudni, hogy Xavi Hernandez távozik legkésőbb az idény végén a klub edzői posztjáról. Nem tudni, ki lesz az utód. És az utódnak, milyen tervei lennének a meglévő játékosokkal kapcsolatban.