Megvan a Diósgyőr új edzője

Szerb edzője lesz a Diósgyőrnek, hivatalosan bejelentették az új vezetőedzőt

 

 

Vladimir Radenkovic lett a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának új vezetőedzője.  

 

A miskolci klub szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a szerb szakember váltja Simon Miklóst. Radenkovic 2013 és 2015 között másodedzőként már dolgozott Diósgyőrben.  

"Nagyszerű emlékeket őrzök Diósgyőrből, amikor Tomislav Sivic segítőjeként tevékenykedtem itt. A DVTK 114 éves történetének egyik legszebb időszaka volt ez, a csapat megnyerte a Ligakupát és döntőt játszott Magyar Kupában." - nyilatkozott a 46 éves tréner.  

Radenkovic kiemelte, sok nagy klubnál megfordult, ahol megszokta, hogy eredménykényszer alatt kell dolgoznia, például a Slovan Bratislavánál, a Crvena zvezdánál vagy a Makkabi Tel-Avívnál. Ezeknél a csapatoknál másodedző volt és most úgy érzi, eljött az idő, hogy vezetőedzőként is jó eredmény érjen el.

Hozzátette, sok fiatal játékosnak szeretne lehetőséget adni, akár U19-es futballistának is.  

Simon Miklós, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia szakmai igazgatója a tavaszi rajt előtt két nappal vette át az együttest Kuznyecov Szergejtől, aki 2022 őszén érkezett Diósgyőrbe, és csapatával aranyérmet nyert a Merkantil Bank Ligában. Az élvonalban 17 mérkőzésen irányította a piros-fehéreket, akik újoncként a hetedik helyen zárták az őszi szezont. Távozásáról Magyar Mátyás azt mondta, "senki nem lehet fontosabb, mint a klub, a DVTK család értékeivel senki nem fordulhat szembe". 

Azóta a DVTK nyeretlen, három találkozón egy pontot szerzett.

 

forrás: MTI