Elhunyt Andreas Brehme, német világbajnok labdarúgó

Váratlan hirtelenséggel elhunyt Andreas Brehme, német világbajnok labdarúgó

 

 

Hatvanhárom éves korában elhunyt Andreas Brehme. Az 1990-es világbajnok játékos szívrohamban hunyt el az első beszámolók szerint.

 

"Mély szomorúsággal jelentem be a család nevében, hogy élettársam, Andreas Brehme, ma este hirtelen és váratlanul meghalt szívleállás következtében" - állt Susanne Schaefer közleményében, amiben kéri, hogy tartsák tiszteletben a magánéletüket ebben a nehéz időszakban.

 

A hamburgi születésű Brehme a helyi csapatnál a HSV Barmbek-Unlenhorst-nál kezdte a pályafutását, majd olyan csapatokban bizonyított, mint a Saarbrücken, a Kaiserslautern, a Bayern München, az Inter, a Zaragoza és a pályafutását a Kaiserslauternnél fejezte be, ahol, összesen két menetben 10 évet töltött.

Német bajnoki címet nyert a Kaiserslauternnel, a Bayernnel, olasz bajnoki címet az Interrel, mind a két német klubjával ünnepelhetett német kupa címet, az Interrel UEFA Kupát nyert.

A német válogatottal 1986-ban második helyen végzett, míg az 1990-es világbajnok csapatnak vezére volt. A döntőben visszavágtak a négy évvel azelőtt elszenvedett vereségért Argentínának, Brehme büntetőjével nyertek a németek. Brehme 86 alkalommal volt a német válogatott játékosa.

Nuygodjék békében.