A spanyol szuperkupa továbbra is marad a szaúdi vonalon

Attól még, hogy a Barcelona nem lesz ott a következő spanyol szuperkupa négyes döntőjében, nem áll le a szaúdi rendezésű szuperkupa vonal

 

A Marca beszámolójából kiderült, komoly megállapodás van a spanyol labdarúgó szövetség és a szaúdi között, ez nem csak a szuperkupáról szól.

 

Európában, Spanyolországban vegyes érzelmekkel fogadták, hogy a Spanyol Szuperkupa döntőjét, ami négyes döntő lett, nem Spanyolországban, hanem Szaúd-Arábiában rendezik meg.

Természetesen mindenki tisztában volt vele, hogy ez a spanyolok szempontjából a pénzről szól, és a beszámoló szerint a megállapodás 2029-ig él is. Attól még, hogy a Barcelona nem lesz ott esetleg a Szuperkupa döntőjében, attól még a szerződés az szerződés.

De a szaúdi részről jelezték, ez nem csak a szuperkupáról szól, hanem van egy megállapodás Spanyolországgal, ami szerint évente mintegy 30 fiatal szaúdi tehetséget képeznek Tarragonában (Salouban), a Future Falcons program keretében. Vagyis a lényeg egyértelmű, a szaúdi labdarúgás fejlesztése a spanyolok segítségével. A Szuperkupa csak a ráadás.