Újabb Tottenham játékos érkezhet a Bayern Münchenhez

Harry Kane után Eric Dier is a Bayern Münchenben köthet ki

 

A Sky értesülése szerint a Bayern München már megállapodott a játékossal, Eric Dier hamarosan a német klubnál folytathatja a pályafutását.

 

A Tottenham péntek este 1-0-ra nyert a Burnley elleni FA Kupa mérkőzésen, de a keretbe nem nevezték Eric Diert, ami egyre inkább azt jelentheti, közel a megállapodás a felek között.

A 29 éves játékosért 5 millió eurót fizethet a Bayern München. A Tottenham is jól járhat az üzlettel, hiszen az idény végén lejár a szerződése a játékosnak, akire Ange Postecoglou, az angolok edzője nem nagyon számított az idény során. A Bayern Münchennél pedig szintén középső védő problémák léphetnek fel a közelgő időszakban az Ázsia Kupa miatt, így sürgős egy védő érkezése.

Dier számára könnyítés lehet a beilleszkedésben, hogy korábbi csapattársa, Harry Kane nyár óta már a bajoroknál játszik, és elképesztő módon termeli a gólokat.

Thomas Tuchel pedig jól ismerheti Diert, hiszen dolgozott a Premier League-ben a Chelsea edzőjeként. Ráadásul kiemelten hasznossá teheti számára Dierben az, hogy az angol játékos korábban középpályásként szerepelt, csak az utóbbi években lett középső védő. Vagyis Tuchel több poszton is bevetheti majd a játékost.

Várhatóan másfél éves szerződést kötnek Dierrel.