Menesztették Mourinhót, De Rossi a Roma új edzője

Az AS Roma menesztette José Mourinhót, De Rossi lett az utódja

 

Az AS Roma kedden előbb bejelentette José Mourinho menesztését, majd később egy ős római visszatérését közölték, Daniele De Rossi lett az új vezetőedző.

 

José Mourinhót 2021. májusában nevezték ki az AS Roma edzőjének, 2022-ben Konferencia Ligát nyert a csapattal, 2023-ban pedig Európa Liga döntőig mentek, közben az olasz bajnokságban nem úgy alakultak a dolgok, így nem volt váratlan a bejelentés a menesztéséről.

"Mindig is nagyszerű emlékeink maradnak a Románál töltött időszakáról, de úgy gondoljuk, hogy azonnali változás a klub érdeke." - nyilatkozta az edzőváltásról Dan és Ryan Friedkin.

Majd nem sokkal később, még a keddi napon bejelentették Daniele De Rossit, aki 2024. június 30-ig szóló szerződést kötött a klubbal.

A római születésű De Rossi 18 évet töltött a klubnál játékosként, most edzőként tér vissza a klubjához. Friedkinék a megállapodás után kiemelték enne fontosságát, olyan ember érkezett a klubhoz, aki tisztában van a klub értékeivel, és lelkesedése iránymutató lehet a játékosok számára.

"Leírhatatlan izgalom, hogy a kispadunkra ülhetek. Mindenki tudja, mit jelent számomra a Roma." - mondta De Rossi, aki 616 mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben, és 63 gólt lőtt középpályásként.

De Rossi szombaton a Verona elleni bajnoki mérkőzésen ülhet le először a kispadra.