Megvan az új brazil szövetségi kapitány

Kinevezték az új brazil szövetségi kapitányt

 

Dorival Júnior lett a brazil válogatott szövetségi kapitánya.

 

Azok után, hogy menesztették Fernando Dinizt, aki ideiglenesen volt megbízva a válogatott élére, és kiderült, hogy Carlo Ancelotti marad a Real Madridnál, a brazil szövetség bejelentette Dorival Júnior kinevezését.

A brazil válogatott Dinizzel gyengén szerepel a vb-selejtezőkön, ezért a menesztés mellett döntöttek. Mivel Ancelotti hosszabbított a Real Madriddal, így új edzőt kellett keresni a szövetségnek. Végül a Sao Paulo mesterét, Dorival Júniort kérték fel a feladatra.

A 61 éves szakember kapta meg azt a feladatot, hogy a brazil válogatottat irányítsa, többek között a 2026-os világbajnokságra való felkészülés is a feladata lesz.

Dorival első mérkőzése Anglia ellen lesz március 23-án a Wembleyben, majd nyáron jöhet az amerikai Copa America.

Dorival a Flamengóval Libertadores Kupát és brazil kupt is nyert 2022-ben, utána csatlakozott a Sao Paulóhoz, de volt korábban az Atletico Mineiro, az Athletico Paranaense, az Internacional, a Vasco da Gama, a Fluminense és a Palmeiras edzője is.

"Egy személyes álom megvalósulása, ami csak azért lehetséges, mert elismerték a munkám Sao Paulóban. Ezúton is szeretném megköszönni a szurkolóknak a sok szeretetet és támogatást" - köszönte meg Dorival Júnior a Sao Paulónak, amely most kereshet új edzőt.

De a klub edzője jelezte: "Dorival felkérése szövetségi kapitánynak, újabb bizonyítéka arra, hogy jó úton haladunk. Nincs más hátra, mint sok sikert kívánni neki az új kihíváshoz."